European Road to Blizzcon #2

Druhá otevřená kvalifikace na evropský Road to Blizzcon 2015 přinesla celkem 130 potvrzených týmů. Nabídla také větší zisky pro úspěšné týmy a více českých týmů, které chtěly bojovat o postup. I přesto, že se svých zápasů nezúčastnily všichni, tak opět máme jeden tým, kterému se povedlo dosáhnout na finanční odměnu a odehrát vyrovnané zápasy.

Kvalifikace, která se odehrála 15. 8., nabídla tyto odměny:

Umístění Obdržená částka
1. $ 8 500
2. $ 4 000
3. a 4. $ 1 500
5. - 8. $ 800
9. - 16. $ 400
17. - 32. $ 200

První tři týmy opět postupují do pražského finále.

Informace k turnaji:

Formát: Bo3: Single Elimination – tým, který prohraje dva ze tří zápasů proti svému soupeři, vypadává automaticky

Mapy: všechny otevřené (nejnovější Battlefield of Eternity)

Hrdinové: všichni jsou k dispozici

Draft: probíhal přes web HeroesDraft.com

Systém draftu: Ban 1-1, Pick 1 – 2 – 2, Ban 1 – 1, Pick 2 – 2 – 1

Všech osm účastníků čtvrtfinále poté přechází na systém Bo3: Double Elimination. Jedná se o typ vyřazovacích turnajů, kde jsou dva pavouci – Losers Bracket (LB) a Winners Brackets (WB). Tým, který prohraje svůj zápas ve WB, sestupuje do LB. Pokud i zde prohraje, tak v turnaji končí. Výherce LB se ovšem dostane do finále proti týmu, který se tam kvalifikoval z WB. Ten má výhodu, že pokud prohraje svůj první zápas ve finále, tak se hraje znovu. Stačí mu vyhrát jednou ze dvou finálových utkání k výhře na turnaji.

Česká stopa na turnaji:

nEophyte

 


nEophyte.HOTS

Po automatickém postupu z prvního kola je čekal velmi těžký soupeř – Fnatic. Bohužel nám tým nEophyte neposlal žádnou reakci na tento zápas – ani jeho průběh či demo. Proto nevíme, jestli se zápas odehrál nebo postoupil Fnatic automaticky.

 


Budeme se jmenovat

Stejně jako v případě nEophyte ani od tohoto týmu se nám nepovedlo získat žádné vyjádření. Průběh byl ovšem téměř stejný – automatický postup z prvního kola a poté velmi těžký soupeř. „Budeme se jmenovat“ se měli utkat/utkali s Bob Question Mark, který postoupil do dalších bojů a dostal se až na druhé místo v této kvalifikaci.

Black Lotus MinersBlack Lotus Miners

Tým měl nastoupit v sestavě Killjadein, Davsa, Sketa, mikichi a rakel. Bohužel kvůli vzniklým problémům se kluci nedostavili a tým Soul Reapers EU postoupil kontumačně do dalšího kola. Následně se dostal až do Round of 32, kde nestačil na polský tým Gamers2.HotS.

 

Inside Games

 

Inside Games.HotS

Poslední český účastník této kvalifikace se sešel ve své stálé sestavě - Thrae, Hydax, Derenecko, Xargonus a keksik. Jako první soupeř je čekal celkem bezejmenný tým Qnatek. Zápas probíhal na mapě Battlefield of Eternity a měl jednoznačný průběh. Již od prvních týmových fightů mělo IG převahu, Qnatic velmi pasivně zahrál souboj o prvního Immortala, čehož Češi využili a vydali se s ním pushovat lajnu. Tento tah přinesl první zničený fort a několik zabití soupeřových hrdinů. Další souboj o Immortala probíhal téměř podobně a IG si došlo pro svého druhého, díky kterému získali výhodu už tří levelů. Tato ztráta se soupeřům nepodařila dohnat až do konce a Inside Games vyhrálo jednoznačným způsobem během pár minut první mapu. Poté nastala zajímavá situace - Qnatek přestal s naším zástupcem komunikovat a bylo po hře – do dalšího zápasu se nenastoupilo a Inside Games vyhrálo kontumačně.

Pokračovalo se dalším kolem, kde se vyzyvatelem stal tým myRevenge e.V. HotS Germany. IG se rozhodlo pro velice zajímavý pick a já tímto zdravím všechny, co tvrdí, že se nemůže hrát se dvěma specialisty, protože jsme na první mapě viděli rovnou tři v jednom týmu – Zagara, Nazeebo a The Lost Vikings. Proti těm nastoupil čtvrtý v této hře – Gazlow. Hned od prvních minut si zajišťovalo Inside Games nadvládu na mapě. Po dvanácti minutách zničilo pět pevností a nasbíralo čtrnáct zabití nepřátelských hrdinů. Jediný náznak nějakého zvratu zaznamenalo myR v momentě, kdy Dereneckovi spadla hra a než to Češi zjistili, bylo příliš pozdě. Německý tým zabil čtyři hrdiny a jednoho Vikinga. Po respawnu ovšem přišel finální úder do Core a ukončení prvního zápasu.

Následovala mapa Tomb of the Spider Queen a myR si zvolilo sestavu v čele s Azmodanem, doplněnou Malfurionem, Tyrande, Vallou a Johannou. IG nad ničím moc nepřemýšlelo a vybralo si brutální damage kompozici v čele s Kael’thasem, Jainou a Zagarou, doplněnou Muradinem a Rehgarem. IG opět začalo se svou dominancí od prvních minut a brzy získalo šest killů. Hned s prvním pavoukem se jim povedlo projít až ke druhému fortu na spodní lince a získali převahu dvou levelů. Při dalším splněném objektivu padla prostřední pevnost u Core a převaha postoupila už na čtyři úrovně. Poslední, co se v tomto zápase odehrálo, byl puštěný boss od IG, který došel až do Core a ukončil tuto hru.

V neděli se pokračovalo zápasy mezi dvaatřiceti nejlepšími týmy a Inside Games se střetli se španělským Perezoso Team. Jednalo se o duel jedněch z nejlepších týmů ze svých zemí, proto se schylovalo k velice atraktivnímu duelu. První zápas nám tuto domněnku potvrdil, trval totiž dlouhých 34 minut! Na mapu Garden of Terror si IG vybralo Zeratula, Abathura, Kael’thase, Leorica a Lili. PT šlo do dvou tanků – Anub’araka a Johanny, které doplnili Rehgarem, Sylvanas a Zagarou. Celá hra byla velice opatrná (o čemž svědčí také počet killů na obou stranách – pět jich zvládlo IG a šest jejich soupeř). Lépe bránícím týmem se stali Španělé, kteří i v takhle dlouhém zápase dokázali udržet všechny své pevnosti. Což se nedá říct o Inside Games, kteří se dlouhou dobu museli starat o obranu svého Core, protože jejich poslední fort byl zničen někdy ve dvacáté minutě. Tuto funkci výborně zastal Derenecko, který hrál Abathura, a o obranu se staral sám. Ve výsledku nasbíral nějakých 380k siege damage a obrovský XP Contribution, díky kterému se IG drželo na úrovních svých soupeřů – ba dokonce měli kolikrát převahu jednoho levelu. Osudný okamžik přišel, když se PT podařilo úspěšně odchytit Zeratula. Díky tomu se dostali po dlouhé době do výhody 5v4 a vydali se prostřední lajnou ukončit tento zápas. Každopádně jsme viděli dech beroucí zápas, který rozhodl jeden kill ve správný čas.

Dragon Shire přinesl jednu obrovskou zajímavost ještě dříve, než hra vůbec započala. Španělský tým se rozhodl do málo vídané taktiky – pick tři tanků! A aby toho nebylo málo, tak další dva zabanoval svým soupeřům. Tyraela, Anub’araka a Johannu doplnili Kael’thasem a logicky také Rehgarem. Češi si vybrali Zeratula, Arthase, Uthera, Jainu a Tyrande. Díky počáteční převaze Perezoso Team získal prvního Dragon Knighta již po devadesáti vteřinách hry, s kterým si IG poradilo dobře a nepustilo soupeře do žádné výhody. Po deseti minutách vidíme první zničený fort, který patří týmu Inside Games, stále je zápas velmi vyrovnaný – 2:3 zabití a 14:15 úrovně. Obě statistiky zatím tedy lehce pro tým ze Španělska. Zápas se zlomil až po patnácti minutách, kdy padli tři z pěti hráčů IG, díky čemuž si hráči týmu Perezoso Team pohodlně došlo pro dračího rytíře, kterým zničili další fort. Poslední Shriny byly otevřeny, když měli Španělé výhodu dvacátých levelů, díky tomu jej opět získali a úspěšně rozbili předposlední pevnost a po pár dalších minutách si došli pro vítězství ve druhém zápase.

Mohli jsme vidět dva výborné a vyrovnané zápasy. Pro mě rozhodně jedny z nejlepších, které jsem v této kvalifikaci viděl. Perezoso Team se celkově umístil na sedmém místě – i nyní byl Inside Games poražen jedním z nejkvalitnějších týmů.

 

Své zklamání nezakrýval ani Thrae, kapitán týmu Inside Games:

,,Před druhou EU kvalifikací jsme chillovali a mě začala brigáda, takže jsme toho tolik nenahráli. První dvě kola jsme hráli proti týmům Qnatek a MyRevenge, ty jsme v pohodě porazili a čekal nás Peresozo Team, což byli 4 ex hráči z Gryphus.evo (major league team). Hráli jsme dost close hru, ale to jsme nakonec prohráli. Byli jsme trochu sad, kdybychom ten týden hráli, tak jsme místo 200 dolarů mohli mít šanci vyhrát 400."

 

Komentář Thraeho, kapitána Inside Games.HotS:

„První EU kvalifikaci jsme hráli ještě z Lancraftu. S týmy Full Frontal a CebulaGejmink jsme si v pohodě poradili a postoupili do Top32 kde jsme měli hrát proti Virtus.pro, proti těm jsme bohužel prohráli první hru na Cursed Hollow, kde jsme se dokázali udržet do levelu 10, ale pak jsme dostali totálně přerotováno.“

Round of 8

Celkové umístění Europe Open #2

  1.   Team Liquid - postup do evropského finále
  2.   Bob Question Mark - postup do evropského finále
  3.   Gamers2. HotS- postup do evropského finále
  4.   Natus Vincere Hots
  5.   Virtus.pro HOTS
      Meet Your Makers
  6.   Double Huron, love twice
      Perezoso Team

Tento turnaj se hodně povedl Španělsku, odkud se tři zástupci umístili v TOP 8. Team Liquid dokonce druhou kvalifikaci vyhrál. Velká gratulace patří také Bob Question Mark a Gamers2, které uvidíme v Praze!



Naposledy upravil/a Fredrik 15.09.2015 v 18:13:04.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet