Jiné MOBA hry - konkurence Heroes

http://heroesfan.cz//pic/uploaded/konkurencelogo

League of Legends

„LoLko“, jak se hře zkráceně říká, je nejen nejhranější MOBA, ale i nejhranější hra na PC. V tomhle článku se pokusím shrnout vše podstatné o League of Legends.
League of Legends vyvíjí společnost Riot Games, která ji oznámila 7. října 2008, spuštěna byla o rok později 27. října 2009. LoLko je inspirované mapou DotA (Defense of the Ancients) ze hry Warcraft 3 – dva týmy proti sobě, každý hráč ovládá jednoho hrdinu a snaží se zničit nepřátelskou základnu. Momentálně se v LoLku nachází čtyři mapy a několik herních módů. Počet šampionů se v roce 2013 zastavil na čísle 117, obvykle vychází jednou za měsíc a půl. Číslo to není rozhodně malé a začátečníci budou mít určitě problém se orientovat.
Nejnovější mapa - Howling Abyss.

Herní měny

Hra je kompletně zdarma. Za mikrotransakce si koupíte pouze kosmetické úpravy, případně samotné šampiony. Hlavní měnou jsou Influence Points (IP), které dostáváte po každé hře. Za „IPčka“ si koupíte hrdiny, runové stránky a v neposlední řadě runy samotné. Druhou měnou jsou Riot Points (RP). „RPčka“ koupíte za reálné peníze nebo je můžete vyhrát na turnajích, které se hojně pořádají. Pořídíte za ně např. šampiony, různé skiny, boosty a bundly.
Yasuo - poslední vydaný hrdina.

Runy a Masteries

Jedna z věcí, která odlišuje LoLko od ostatních MOBA her, jsou runy a Masteries (talenty). Díky nim ovlivníte statistiky šampionů. Na výběr máte z mnoha možností, jak je zkombinovat. Další unikátní věc je „Summoner Spell“. Jedná se o dvě speciální schopnosti, které budete moci používat celý zápas. Mají vysoký Cooldown, ale zase nestojí žádnou manu, občas dokážou ovlivnit celý Team Fight.
Vlevo najdete runy, vpravo Masteries (talenty).

Progaming

V poslední části článku se zaměřím na progaming komunitu, která je u této hry obrovská. Téměř pořád můžete sledovat „profíky“ na různých streamech. Různé turnaje se odehrávají takřka každý den. Příští rok se můžete těšit kromě „elitní“ ligy, i na ligu pro „amatérské“ týmy, ve které bychom s trochou štěstí mohli vidět i české nebo slovenské týmy.
Finále třetí sezony v League of Legends.
Pokud si chcete vyzkoušet nějakou hru před tím, než začne beta Heroes of the Storm, tak doporučuji League of Legends. Z velkých hráčů na poli MOBA her je LoLko nejjednodušší na pochopení. I když se z počátku budete v nových pojmech ztrácet, celkem rychle je dostanete pod kůži, a pak už si budete užívat zábavu, kterou LoL nabízí. Minimálně do té doby, dokud nenarazíte na někoho z té „horší“ části komunity. :) Registrovat se můžete ZDE nebo můžete použít můj „Refferal“ odkaz, za který dostanu malou odměnu od Riotu. Hrajete League of Legends? Myslíte, že ho Heroes dokáže sesadit z trůnu? Podělte se s námi v komentářích. V druhém díle se můžete těšit na Dotu 2 a třeba rozjedeme i diskuzi na téma LoL vs Dota 2. Pokud jste nerozuměli nějakému pojmu, zeptejte se v komentářích nebo navštivte náš slovníček pojmů a zkratek.

Naposledy upravil/a Daevis 30.12.2013 v 21:06:04.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet