Team ROCCAT

I tento tým se kvalifikoval hned při prvním turnaji. Druhé místo mu nestačilo, tak se zúčastnil i dalších dvou kvalifikací. Hráči si neúspěch v té druhé krásně vynahradili posledním turnajem, který vyhráli. Se ziskem prvního a druhého místa se tedy ROCCAT stal nejúspěšnějším týmem Evropské kvalifikace. Nejčastějším soupeřem v těchto turnajích se stal G2.Kinguin, se kterým se Team ROCCAT utkal celkem třikrát – dvě výhry a jedna porážka. Týmy Virtus.pro, Pirates in Pyjaamas a Bob Question Mark také neuspěly a prohrály. To se ovšem nedá říct o Na’Vi, který byl schopný německý tým porazit. Stalo se tak ve finále první kvalifikace.

Sestava:

Giacomo „Socke“ Thüs

Dennis „HasuObs“ Schneider

Finn Lasse „ShadowmaRe“ Fries

Ivan „Sportbilly“ Koturić

Christoph „Cris“ Gowitzke

Časté sestavy a oblíbené picky

Team ROCCAT je dalším zástupcem často hrané kompozice se dvěma warriory, ve které nejčastěji pickují Leorica – hraný SportBillym, s Johannou. Občas sáhnou pro partu s jedním tankem, supportem, specialistou, doplněnou dvěma assassiny.

Čistokrevný tank Socke si v kvalifikacích nejčastěji volil Johannu, Muradina a Tyraela. V jeho rukách jsme mohli vidět ještě například Arthase a Anub’araka.

ShadowmaRe je další z řad supportů, který po posledních aktualizacích přechází na Uthera. Dříve se soustředil převážně na Malfuriona nebo Rehgara. Dnes se paladina snaží nahrazovat jen zřídka, v těch případech se vrací ke zmíněným World of Warcraft postavám Malfurionovi a Rehgarovi.

SportBilly je opravdový univerzál. Kromě již zmíněného Leorica nejčastěji hraje Tyrande nebo Zagaru, bez které si těžko umíme německý tým představit.

Nazeeba, nebo Jainu vídáme v rukách HasuObse, případně Crise. Stejně tak umí zahrát i Zagaru – proto je vidět jak je pro Team ROCCAT důležitá a střídají se o ní dokonce tři hráči. Cris se dále zaměřuje na postavy jako Valla, Kael’thas a Sgt. Hammer. HasuObs je připravený vzít Abathura nebo Falstada.

Zajímavosti

Socke je jediný, kdo chybí v elitní stovce hráčů, srovnané podle MMR získané v Hero League (podle poslední aktualizace). Druhým místem se pyšní HasuObs, dvacátým sedmým Cris, třicátým čtvrtým SportBilly a na sedmdesátém pátém místě najdeme hráče ShadowmaRe.

Tým se skládá ze čtyř Němců a Chorvata SportBillyho.

Heroes of the Storm sestava si za dobu svého působení vydělala již něco přes 16 000 dolarů za umístění na turnajích. Další zisk určitě zaznamenala od svých sponzorů.

HasuObs a Socke se mohou počítat za veterány Blizzard her. Oba dříve hráli StarCraft 2.

Nejčastěji hranou mapou v kvalifikacích je Cursed Hollow, kterou hrají téměř každý BO3 zápas.

Rozhovor s Dennisem „HasuObs“ Schneiderem

Jak dlouho hrajete společně v aktuální sestavě a kolik času věnujete tréninku?

Připojili jsme se k Teamu ROCCAT v červnu, SurvoOlt odešel do důchodu o dva nebo tři týdny později. Na to se k naší sestavě přidal Cris. Takže společně hrajeme již tři měsíce. Kromě ShadowmaRe hrajeme všichni na plný úvazek, naše nasazení je obrovské.

Který z vašich výsledků je pro tebe nejcennější?

Pro mě osobně je to druhé místo na první Evropské kvalifikaci na European Road to Blizzcon, díky kterému jsme se kvalifikovali na finále do Prahy. Samozřejmě výhra v poslední kvalifikaci byla opravdu skvělá, ale nebyl na nás takový tlak, protože jsme již byli kvalifikováni.

Můžeš porovnat obtížnost kvalifikace – jak těžké bylo se do finále probojovat?

Jak jsem zmínil, byli jsme velmi šťastní, že jsme se kvalifikovali hned z prvního turnaje. Očividně, kvalifikace byla tak těžká jako všechny ostatní. Povedlo se nám dosáhnout do Round of 8, kde jsme vyhráli proti týmu Evil Murkies 2:0 – v tomto momentě jsme věděli, že nám stačí jedna jediná výhra v BO3 k postupu do finále – a to přesně se nám povedlo. Vyhráli jsme proti Gamers2 2:1. V tento moment z nás všechen tlak spadl a zaměřili jsme se pouze na dosažení co nejlepšího umístění. Nakonec jsme skončili na druhém místě po prohře s Na’Vi ve finále.

Můžeš porovnat kvalitu soupeřů, se kterými se střetnete v Praze? Jak vidíš vaše šance k postupu na BlizzCon?

Abych byl upřímný – myslím, že vše osm týmů má slušnou šanci k postupu na BlizzCon. Podle mě Na’Vi a Team Liquid mají nejsilnější tým. Myslím, že to bude velice zajímavé sledovat, protože většina z týmů je na podobné úrovni. Důležité bude si to pořádně užít!

Plánujete změny v sestavě?

Ne, s aktuální soupiskou máme plány do konce roku 2015, tou dobou začneme také znovu jednat o našich smlouvách.

Nedávné úspěchy

Turnaj

Umístění

Turtle Beach DreamHack All-Stars 2015 Valencia 4.
Enter The Storm – Cup #3 Qualifier #5 1.
European Road to Blizzcon #1 2.
European Road to Blizzcon #2 BO32
European Road to Blizzcon #3 1.

A malý bonus na závěr:

V první kvalifikaci hrál Team ROCCAT proti Gamers2 a za stavu 1:1 se rozhodovalo na mapě Blackheart's Bay. Pojďte se na tento zápas podívat.

Zdroje:

play.eslgaming.com

wiki.teamliquid.net

Team ROCCAT facebook fanpage



Naposledy upravil/a Fredrik 27.09.2015 v 15:19:59.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet