Dojmy z hraní za Variana a Ragnara

Letošní Blizzcon byl plný novinek, některé nás již brzy čekají, na jiné si budeme muset počkat (třeba klany!). Měl jsem možnost zahrát si s předstihem Variana a Ragnarose, což jsou noví hrdinové, kteří přijdou již brzy do hry a také na ptr. Základní informace si můžete přečíst ZDE (Varian) a ZDE (Ragnaros).

Teď už vzhůru na dojmy, protože se máte opravdu na co těšit.

Varian Wrynn

Varian je prvním hrdinou u kterého lze hrát jako tank nebo assassin, patří tedy do rodiny tzv. multi-class hrdinů (těch bude časem více, takže se jistě máme na co těšit). Hrát můžete doslova jako ve World of Warcraft - tank (štít), arms (obouruční meč) nebo fury (dva meče) warriora. Výběr je to opravdu pestrý a vždy si můžete zvolit roli dle toho, kdo proti vám hraje, což má své výhody.

Když jsem si vybíral, kterou cestou se vydám, přišlo mi nejvhodnější vybrat si Twin Blades of Fury, kdy máte v každé ruce meč a řežete nepřátele hlava nehlava. Překvapivě to dost dobře fungovalo. Kombinace Lion’s Fang (Q), kde jsem měl vylepšené zpomalení a Charge (E), který zase díky vylepšení dává nepříteli stun, dělalo z Variana vražedného assassina, jež si hravě poradil s každým nepřítelem, který neměl dost života nebo to nebyl tank.

Pokud máte za zády healera, není pro vás problém takřka nikdo a nic. Má to samozřejmě i své stinné stránky. I když můžete skočit do souboje doslova po hlavě, nemáte jak utéct. Stáváte se tak terčem jiných stunů, což se vám může stát osudným. Jediné, co vám může pomoci k úniku je banner, který navýší vaší rychlost o 25%, případně talent, jež vám na něj umožní i skočit. Samozřejmě ještě smrt, ale to asi není to pravé.

Varian není špatný hrdina, je to silný assassin s velmi zajímavými možnostmi a může být velice nepříjemný. Výhodou je jeho parry, kdy může blokovat poškození. Pokud tedy máte někoho, kdo vám bude krýt záda, jděte do toho.

Ragnaros

Velice oblíbený záporák z Molten Core je tu! S ním také nové mechaniky, které jistě změní metu hry. Jelikož jsem hrál pouze za ně a ne proti němuj, nemohu říci s jistotou, jak hrozný nepřítel to bude. Obávám se však, že bude a celkem dost. Dokud nepřijdou nějaké nerfy, bude to určitě velice žádaný hrdina.

Začneme jeho nejzajímavější abilitou. Tou je Trait (D), díky kterému můžete doslova obsadit vaší věž, ať už zbořenou nebo stále fungující a stát se věží samotnou. K dispozici pak budete mít několik schopností, kterými budete moci útočit na nepřátele. K dispozici máte také zvláštní životy, takže po transformaci zpátky budete mít tolik, kolik předtím. Na věži také nemůžete stepovat celou hru, ale jen určitý čas. I tak je to obrovská výhoda. Tuto schopnost jsem použil sice jen jednou, ale musím říci, že je to opravdu něco unikátního a navíc jsou vaše útoky dost silné (nerf incoming?) a mají velký dosah.

Ostatní ability jsou celkem zajímavé, většina má aoe efekt. Empowered Sulfuras (Q) je silné v kombinaci s Blast Wave (E). Obojí se dá používat taktéž velmi účinně na miniony a Q se dá aplikovat poměrně často. Možná až příliš často. Living Meteor (W) je pak obyčejná ohnivá koule, která se valí kupředu a zraní všechny, kteří jí stojí v cestě. Ultimátky má Ragnaros taktéž silné a užitečné. Zvláště pak Sulfuras Smash, který dá stun všem nepřátelům, kteří jsou v zasažené oblasti.

Ragnaros je velice zábavný hrdina. Sám jsem si s ním užil spoustu zábavy, která mě kolikrát stále život. Očekávám, že ho bude hrát hodně lidí a pro hodně lidí se stane noční můrou. To k novým hrdinům ale patří.

 

Pokud si chcete zahrát za Variana, již by měl být na PTR a na live servery v průběhu měsíce. Ragnaros nás čeká v prosinci, takže na něj si ještě chvíli počkáme.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 19.11.2016 16:15

Som si vedomý, že je to možno nepodstatná otázka ale, akú má Ragnaros obtiažnosť? (Tie čo sa zvyknú písať Easy/Medium/Hard); Z cinematicu som ho typoval na prvého Easy Tanka... ale ja to Assassin. Aj Samura som typoval na tanka

Jerryky 18.11.2016 14:04

Sir Finley Mrrgglton
Dá sa ten Ragnarosov triat ukončiť ešte skôr pred tým než vyprší čas? Niečo tak ako ten zombie wall u Nazeeba alebo W u Anubaraka? Alebo sa nedá, tak ako Ravenous Spirit alebo Mind control?
Mám takový pocit, že se dá přerušit, pokud je potřeba.

Ceris 12.11.2016 08:26

pokud vim, hrdina se jmenuje Ragnaros a ne Ragnar, takze v nadpisu by melo byt dojmy z hrani Ragnarosejenom male doplneni, protoze to vypada strasne

Sir Finley Mrrgglton 10.11.2016 17:00

Dá sa ten Ragnarosov triat ukončiť ešte skôr pred tým než vyprší čas? Niečo tak ako ten zombie wall u Nazeeba alebo W u Anubaraka? Alebo sa nedá, tak ako Ravenous Spirit alebo Mind control?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet