Blitzchungova reakce na trest

  Blizzard    grandmasters    kontroverze   

Nic nehýbe světem e-sportu víc než blitzchungův ban. Vše odstartovalo na asijském Hearthstone Grandmasters. Blitzchung vyjádřil podporu protestujícím v Hong-Kongu. Dostal za to roční ban na všechny HS turnaje a přišel o peníze za výhry. Následovala vlna nespokojenosti jak ze strany hráčů, tak i zaměstnanců Blizzardu. Blizzard byl donucen celou situaci řešit a vše musel vyžehlit samotný J. Allen Brack, z jeho příspěvku jsme se mohli dočíst, že došlo na přehodnocení trestu. Ale jedna věc stále chyběla, k celé situaci se nevyjádřil její původce - blitzchung. Jeho reakce přišla až 12. října a zde je její znění.

blitzchung zdroj

Děkuji všem za pozornost, která se mi dostala během minulého týdne. Toto je osobní prohlášení a můj názor na poslední Blizzardí rozhodnutí. Ze všeho nejvíc jsem Blizzardu vděčný za to, že zvážili můj ban. Na počátku týdne jsem médiím řekl, že za mé prohlášení nějaký trest dostanu, byl jsem si vědom, že mé činy nebudou v souladu s Grandmasters rozhovorem. V budoucnu budu opatrnější, co se týče mých názorů a kde je říkám. Mé osobní postoje, či podporu protestujícím v Hong-Kongu budu vyjadřovat na mých soukromých kanálech.

 

Mnoho lidí se mne ptalo, zda přijímám rozhodnutí Blizzardu. Rozdělím to na dvě části: Peněžní odměna a ban. Co se týká odměny, zde budu citovat, co Blizzard napsal na oficiálních stránkách: "Blitzchung během turnaje HRÁL fér. Z toho důvodu jsme přesvědčeni, že by měl dostat peněžní cenu." Obzvlášť tohoto si velmi vážím, Blizzard zároveň řekl: "Chápeme, že pro některé to není o ocenění, a pro jiné zase může být neuctivé o tomto vůbec hovořit." Zástupci Blizzardu mi to ještě vysvětlili přes telefon, a velmi si toho vážím a jejich rozhodnutí přijímám.

 

A teď k banu, Blizzard roční ban snížil na šestiměsíční. I tohoto rozhodnutí si velmi vážím. Ale abych byl upřímný, i šest měsíců je hodně. Ale bylo mi řečeno, že se můžu účastnit profesionálních Hearthstone turnajů, čímž se myslí Grandmasters turnaj. Vážím si toho, jelikož Grandmasters jsou v současné chvíli nejvyšší příčkou kompetitivních Hearthstone turnajů. Přál bych si, aby Blizzard zvážil rozhodnutí ohledně obou komentátorů.

 

Spousta lidí se ptá, zda v budoucnu budu pokračovat v Hearthstone. Upřímně, ještě nevím. Další turnaj, vzhledem k banu, bude nejspíš další sezóna Grandmaster, ale to je až za několik měsíců. Tento čas využiji k tomu, abych si odpočinul a rozhodnul se, zda se budu i nadále účastnit Hearthstone turnajů.

 

Hearthstone změnil to, jak žiju. Miluju Hearthstone komunitu. Přeji vše nejlepší ostantím hráčům i Blizzardu.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet