Chystá Blizzard novou střílečku?

  blizzard    overwatch    fps   

Blizzard na svém kariérním portále zveřejnil inzerát, v rámci něhož hledají "combat designera se zkušenostmi v oblasti FPS pro tvorbu a implementování mechanik dosud neoznámeného multiplayer projektu". Po zájemcích chtějí především rozsáhlé zkušenosti s FPS a akčními hrami, a to jak single-player, tak online, a zkušenosti v oblasti programování nebo skriptování. Náplní práce by pak byla tvorba a balancování combatu a mechanik combatu.

 

Inzerát samozřejmě vyvolal živou diskuzi, co se chystá. Je prakticky jasné, že půjde o nějakou střílečku, která bude buď zcela multiplayer, nebo bude mít přinejmenším multiplayer složku. Jako první se dozajista nabízí myšlenka, že jde o Overwatch 2. Může se ale i jednat o něco zcela nového? Zrovna dnes jsme tu měli článek, který obsahoval optimistický komentář viceprezidenta Blizzard Entertainment Allena Adhama: prý se můžeme do budoucna těšit na zcela nové herní tituly. Adham se nezapomněl pochlubit, že údajně v současné chvíli mají rozděláno nejvíce her v historii Blizzardu. Můžeme tedy alespoň nadějně doufat v novou franšízu namísto těch už existujících.

 

Někteří z vás si možná vzpomenou, že Blizzard v minulosti jedno FPS údajně vyvíjel, ačkoli tehdy nešlo o nové univerzum – šeptanda pravila, že jeden tým strávil dva roky nad tvorbou FPS ze světa StarCraftu. Tento tým však byl prý rozpuštěn a vývojáři přesunuti na důležitější projekty – konkrétně Overwatch 2 a Diablo 4. Pokud byla tato fáma pravdivá, pak asi nehrozí, že by se Blizzard tento projekt rozhodl znovu rozběhnout, tím spíš, pokud vývojáře přesunuli na Overwatch 2, který je mnohem pravděpodobnější alternativou nově připravované akční střílečky. Ale opět – můžeme doufat.

 

Jakou variantu byste preferovali? Overwatch 2, FPS z nějakého již existujícího blizzardího univerza, nebo zbrusu novou hru?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet