Chystané novinky pro rok 2019

  update    změny    bundle   

Heroes of the Storm prošel od Blizzconu turbulentní dobou. Byla zrušena oficiální komeptitvní scéna, oděšlo několik důležitých lidí, dlouho jsme nedostávali žádné zprávy. Až do 8. února, kdy se na oficiálních fórech Blizzardu objevila dlouhá zpráva od Kaéo Milkera. Z ní se můžeme dozvědět, že se Heroes v letošním roce dočká mnoha, snad příjemných, změn.

Zdravíme Hrdinové!

 

Vím, za posledních pár týdnů jsme o sobě moc nedali vědět, ale není to kvůli tomu, že bychom ztratili zájem o hru. Spíše naopak, hodně jsme makali na tom, abychom se jako tým dali dohromady a stanovili si cíle pro rok 2019. Tento proces obsahoval nejen revidování existujících plánů, ale změnu přístupu k existujícím klíčovým prvkům hry a jejich vývoji s jasným cílem: Nejlepší možný zážitek pro naše hráče. Bylo to hodně práce a ještě jí nás čeká hodně, ale teď nadešla ta správná chvíle podělit se o naše plány.

 

Když mluvíme o Heroes, nesmíme zapomenout na úžasný obsah. Jak jste si mohli všimnout, letos jsme vydali Imperia a několik balance úprav. Taktéž byl oznámen Resistance event, který je již aktivní na PTR. Očekávejte zábavné skiny pro Hanza, Deckarda a Blaze. Už tento týden! Další balance úpravy budou následovat v pravidelných intervalech, a nový hrdina je již za rohem. Internetem kolují různé teorie, kdo bude další, ale čekají nás jiní hrdinové.

 

Když mluvíme o nových releasech, určitě jste si všimli, že na live serverech není Lunar New Year event. Ale nebojte, dočkáte se jej v podobě Spring Eventu. Loni jsme si užili spoustu zábavy s unikátními sezónními eventy jako letní Nexomania, podzimní The Fall of King’s Crest a zimním Toys. Chtěli bychom pokračovat v experimentování s novými univerzy a tématy v následujících ročních obdobích. Více detailů ohledně jarního eventu uvolníme příští měsíc. Dostane se jak na obsah z minulých Lunar New Year, tak na zcela nové téma pro letošní event.

 

Pojďmě se podívat na fičury a systémy. Kolem stavu Ranked Play, Quick Match a matchmaking je hodně diskuzí jak v komunitě, tak uvnitř vývojářského týmu. Tým udělal nějaká rozhodnutí v návaznosti na plány, které jsme zveřejnili na Blizzconu. Máme další plány na sérii vylepšení, které chystáme do dalších patchů a Ranked sezón. Stejně jako v loňském AMA, vývojáři odpovědní za tyto změny, budou diskutovat s vámi hráči na Redditu, které se nejspíš uskuteční koncem února. Součástí tohoto AMA bude přednešení myšlenek obklopující vývoj Quick Match a nadcházející předělání rolí. Jste na AMA zváni, přesný datum a čas sdělíme již brzy.

 

Jak jsme již zmínil, nepřehodnocujeme jen obsah a budoucí plány, podívali jsme se i na to, jak hráči odemykají různé součásti kolekce. Zhodnotili jsme, jak si hra průběhu roků vedla. Heroes 2.0 byl důležitým krokem ve vývoji hry a přinesl spoustu pozitivních změn. Hráčská populace vzrostla, více hráčů získalo, nebo si koupilo, věci, které milujeme vytvářet. Ale ze všeho nejdůležitejší bylo odemčení progressu hrou, dávající hráčům možnost odemknout si veškerý obsah z kolekce zdarma pouze tím, že budou hrát hru a otevírat bedýnky. Změny provedené v Heroes 2.0 měly spoustu benefitů za cenu toho, že většinu skinů nebylo možné koupit přímo. Jsem nadšený z toho, že v tomto směru uděláme na základě zpětné vazby nějaké změny.

S příchodem Resistance patche bude možné všechny skiny koupit za Gemy. O tuto změnu žádalo mnoho hráčů, a jsme rádi, že se konečně dostane do hry. Každý skin v kolekci bude mít cenu uvedenou jak v Gemech, tak v Shardech. V příštích patch notes se taktéž dovíte detaily ohledně toho, jak tyto změny chystáme rozšířit i na další části kolekce. Doufáme, že tato změna pomůže hráčům získat přesně to, co chtějí.

 

Tímto vše nekončí. Podívali jsme se na to, jak zvýšit cenu a užitek Gold (zlaťáků). Výsledkem bude možnost přeměnit zlaťáky na Shardy. Dočkáte se již s Spring Event plánovaným na příští měsíc. Všechny tyto změny jsou zamýšlené tak, aby hráči měli více flexibility, jak odemknout oblíbený obsah. Tým je z těchto změn znadšený.

 

Děkujeme za trpělivost při zavádění změn. Těšíme se, až se v příštích týdnech a měsících budeme moct podělit o další várku věcí, na kterých děláme. Než se tak stane, posíletje nám zpětnou vazbu!

TL;DR

  • Již brzy Resistance Event.
  • Balance hrdinů.
  • Nové tématické eventy.
  • Zlepšení QM a Ranked.
  • Reddit AMA koncem února.
  • Dokončení úpravy rolí.
  • Smrt bundlům!
  • Skiny bude možné kupovat i za Gemy. Časem se dostane i na ostatní věci z kolekce (mounti).
  • Goldy bude možné měnit na Shardy.

Co říkáte na novinky? Jsou podle vás správným krokem?


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet