Jak začít boj?

//pic/uploaded/Název, hlava
Zkuste si představit, že váš celý tým, v plné síle, právě míří dobít nepřátelský palace a získat vítězství. Vše se zdá být perfektní, když náhle, jakoby odnikud, přiletí hák na řetězu a odtáhne jednoho z vás pryč z vašich řad. Nyní jste oslabeni a vaše šance na vítězství v následujícím střetu se rapidně zmenšila. Během jednoho okamžiku jste byli z útoku uvrženi do defenzívy a to jen díky nepopiratelné síle iniciativy. Vítězství v týmovém boji ovlivňuje mnoho faktorů. Tím nejzákladnějším je samozřejmě schopnost zlikvidovat soupeře v co nejkratším časovém úseku a sám při tom nepadnout. Ale tím mnohdy opomíjenějším, však neméně důležitým faktorem, je umění vyvolat boj v momentě, kdy je výhoda nakloněná na vaši stranu. Typickým příkladem takového umu je Stitches, který svým hákem dokáže vytáhnout nepřátelské hrdiny pryč z jejich řad a zajistit tak poziční výhodu pro svůj tým. Stitches ale samozřejmě není jediný, kdo se pro vyprovokování boje dá použít. Shrňme si tedy několik hrdinů, vhodných pro iniciaci boje.

Diablo

Lord of Terror, jak je Diablo nazýván, není sice typickým příkladem čistého iniciátora boje a svým vzhledem spíše připomíná horu masa, která se hodí leda tak na schytávání poškození. Opak je ale pravdou a i Diablo se dá zahrát velice šikovně a s jeho pomocí lze dobře roznítit boj s výhodou pro svůj tým. Jak toho docílit? Jednoduše chytrou volbou vhodného cíle pro útok. Diablo přímo oplývá schopnostmi na omračování nepřátel, proto není nic lepšího, než se vrhnout na soupeře a vybrat si za cíl nějakého assasina a postarat se, aby byl vyřazen z boje. Pokud tak učiníte, připravíte soupeře o silnou útočnou jednotku a váš tým zatím může zlikvidovat zbytek ochromených nepřátel. Že byste padl dříve, než svůj úkol splníte se nemusíte bát, protože se správnou volbou talentů se dá Diablo brát jako nejlepší tank ve hře.

Tyrael

Tyrael je už poněkud aktivnějším iniciátorem bojů, než Diablo. Díky svému kouzlu Punishing Blade může vyslat svůj meč do nepřátel a poté se na něj teleportovat, čímž zraní a zpomalí všechny nepřátele okolo. Pokud tohle zkombinujete s okamžitým útokem Tyraelova týmu, nepřítel bude pravděpodobně silně zaskočen a než stihne zareagovat, může být už pozdě. Jedna z Tyraelových heroických schopností mu umožní po čtyři vteřiny učinit spojence v okruhu kolem něj nezranitelnými. Pokud se tedy ve vaší obrané linii objeví anděl spravedlnosti, zpomalí vás a na několik vteřin uchrání své spojence před jakýmkoliv poškozením, zatím co vás dotyční zraňují, není příliš slibná vyhlídka k boji.

Elite Tauren Chieftan

E.T.C. je, co se rozněcování bojů týče, zvláštní kombinací Diabla a Tyraela. Zatímco Diablo vynikal v omračování jednotlivých cílů a Tyrael zase v znevýhodňování více hrdinů, E.T.C si z obou vzal trochu a zaměřil se rovnou na omračování většího počtu hráčů. Velká část jeho schopností se zaměřuje na plošné vyřazování soupeřů z boje, čímž samozřejmě dává prostor svému týmu na nikým nerušené zabíjení oponentů. Snad právě proto není příliš zdatný ve zraňování soupeřů a tak si na tento úkol musí bezpodmínečně brát spoluhráče. Ano, může být velice mocný, ale bez dobře domluveného týmu je velice zranitelný.

Stitches

A konečně je zde! Mistr všech iniciátorů, Stitches. Aktuálně asi nejvhodnějším hrdinou pro roznícení boje je tahle obludná stvůra, které stačí dobře trefit svůj hák do nepřátelské linie a jednoduše z ní vytáhnout ubohého soupeře. Většinou to znamená, že přitažený nepřítel okamžitě podlehne náporu Stitchesových spojenců a z boje 5v5 se rázem stane 4v5. Nejvhodnější je použít tuto schopnost, Hook, na někoho, kdo dokáže udělit velké poškození a kdo je tak pro tým v boji nejpotřebnější. Aby toho ale nebylo málo, kromě přitažení ovládá Stitches ještě další užitečnou schopnost. Tou je Gorge, díky které může pozřít jednoho nepřítele a vyplivnout jej až za nějaký čas. Přepočítejme to, když jednoho soupeře odtáhnete a usmrtíte ještě před bojem a druhého paralyzujete hned na začátku boje, to už je pět proti třem. To zní jako velice solidní šance na výhru ne? Tolik o hrdinech vhodných pro týmový boj. Máte nějaké vlastní názory, kdo je vhodný a proč? Zanechte nám komentář, nebo nás navštivte na našem fóru.


Naposledy upravil/a Jerryky 08.04.2014 v 18:37:06.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet