Nexus Contest 2019 - Češi vítězí, Slováci diskvalifikováni

  nexus contest    Česká republika    česko   

 

Mnozí jste jistě zaznamenali, že i letos probíhá další ročník turnaje Nexus Contest. První turnaj pořádal Blizzard a na oficiální pokračování se nedostalo. Tak si parta streamerů řekla, že na tyto turnaje navážou po svém. Čeští hráči nechyběli na žádném ze tří turnajů.

 

Změny pro tento ročník

První ročník Nexus Games probíhal tak, že všech pět hráčů zvolil pořadatel v závislosti na MMR. Do týmu se tehdy dostali i dva náhradníci, protože dva z elitní pětky svou účast odmítli. Ve druhém ročníku se zvolili 2 nejlepší hráči podle MMR a mohli si k sobě vybrat trojici, která se jim do týmu hodí nejvíce. Nominováno bylo opět 16 států - totožných s prvním ročníkem.

Letos se pořadatelé Nexus Contest rozhodli, že se může registrovat kterýkoliv stát EU a navíc v týmu podle libosti. To znamená, že kdokoliv mohl podat přihlášku sedmičlenného týmu (5 + 2 náhradníci). Pokud se v rámci jednoho státu přihlásilo více týmu, tak se v rámci národní kvalifikace určilo, který z týmů bude mít tu čest reprezentovat Českou a Slovenskou republiku. Češi přišli s jedním týmem, ovšem Slováci se dvěma. Ale pak teda ...

... kde jsou Slováci?

I když se přihlásili dva týmy, tak nepostoupil ani jeden. Jak je to možné? Inu, můžeme to svést na nerespektování pravidel, které podle mého osobního názoru vůbec nemuseli vzniknout. Určitě si pamatujete kauzu kolem Hong Kongu, že? V zápase Bo5 jeden z týmu 3x vykřikl hlášku typu "Free Hong Kong" a bylo vymalováno. 3 prohrané mapy znamenali 3 prohraná kola a kontumační výhra druhého slovenského týmu. Nepostoupil ovšem ani ten, protože nesplňoval pravidla v počtu hráčů pocházejících / žijících na Slovensku. Tak třeba příští rok.

 

 

 

Češi zatím 1:0 ve skupině

Včera se odehrálo první kolo skupiny, kde si Češi v naprostém klidu a pohodě pro výhru 2:0 na Turky. Oba zápasy měli čeští borci pevně ve svých rukách. Druhé kolo se uskuteční dnes ve 22:00 - upozorňujeme, že zápas se může odehrát znatelně dříve, protože zápasy na sebe ihned navazují, tj. nečeká se na pevný schedule, ale pokud zápas 1 skončí dříve, tak co nejdŘíve po něm započne zápas č 2.

Češi se utkají se Španělskem, které v prvním zápase podlehlo Francii 0:2. Pokud se partě kolem dragoNa a Rzmxe podaří zvítězit, budou malý krůček od postupu do play off. 

 

Složení a plán zápasů českého týmu

Hrajeme ve složení:

  • Kenny
  • Rozmex
  • Reset
  • dragoN
  • Adu
  • Medor
  • SirKraider

Skupinové zápasy

CZ 2:0 Turecko (odehráno 9. 11.)

CZ : Španělsko (dnes 10. 11 v cca 22:00 - doporučujeme sledovat stream už tak od 21:00)

CZ : Francie (22. 11. cca ve 20:30)

 

 


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet