Noblesseho návod na Diabla

  diablo    guide    noblesse   

Kdo je Noblesse?

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Diablo byl nedávno podroben reworku. A teď, po pár týdnech, přichází Noblesse objasněním buildu, definjícího současnou competitive scénu.

 

 

Pointou tohoto buildu je vylepšování potenciálu jeho comba a zvýšení sustainu. Combo není k dispozici do 7. levelu, tedy odemčení talentu Eternal Flame - který resetuje cooldown Fire Stomp (W), pokud Diablo omráční (zastunuje) nepřátelského hrdinu díky Shadow Charge (Q), nebo Overpower (E).

 

Každý talent v tomto buildu odemyká klíčovou součást Diablovo poškození a schopnosti přežít pozdní fázi hry. Přesto je tu pár věcí, které byste měli vědět, než začnete své soupeře bezhlavě přehazovat přes hlavu, případně přibíjet k okolním stěnám. "Diablo je poměrně slabý v brzké fázi hry," říká Noblesse. "Musíte hrát opatrně a držet se minimálně na stejném levelu jako soupeř. Diablo bude téměř vždy ze zvyšujích se levelů profitovat více, než tank soupeře."

 

Trait: Black Soulstone

 

Diablův Trait, Black Soulstoune, mu dává 10 Duší za každého zabitého hrdinu a 1 Duši za každého zabitého miniona, až do maxima, 100 Duší. Za každou Duši Diablo získá 0,4 % maximálních HP. Pokud má 100 Duší a umře, tak se oživí za 5 vteřin a o Duše přijde.

 

"Před reworkem, pokud jste zemřeli a přišli o Duše, tak byl Diablo velmi slabý. Nyní, po reworku, i bez Duší se dokážete udržet v soubojích, právě díky Fire Stomp."

 

Level 1: vybírejte defenzivně

 

"Všechny tři talenty na levelu 1 jsou velmi dobré. Záleží na mapě a kompozici nepřátelského týmu."

 

Varianta 1: "Pokud nebudete mít možnost sbírat globy, budete se nejspíše chtít léčit přes Shadow Charge." Feast of Fear vyléčí Diablovi 12 % jeho životů během tří sekund, pokud omráčí (zastunuje) hrdinu s Shadow Charg nebo Overpower.

Varianta 2: "Pokud předpokládáte, že budete hodně sbírat globy, měli byste picknout Devil's Due." Devil's Due zvyšuje efekt glób a fontán o 2,25 % za Duši.

Varianta 3: "Pokud tým soupeře má hodně okamžitého poškození (burst), nebo kompozici zaměřenou na poškozenía abilitami, picknete si Soul Shield." Soul Shield je aktivovatelná schopnost, která dává Diablovi 25 magické zbroje (Spell Armor) a navíc 1 magickou zbroj (Spell Armor) za každé dvě Diablovy Duše, na 4 vteřiny. Navíc pokaždé, když Diablo udělí poškození do hrdiny, sníží se cooldown Soul Shield o 1 vteřinu.

 

Level 4: Souls to the Flame

Zde Noblesse jde pro Souls to the Flame, který Diablovi dává 1 Duši za každý třetí Fire Stomp, který zasáhne hrdinu - a léčí za 1,3 % poškození za každou duši.

 

"Tohle je klíčová věc toho reworknutého buildu. Chcete se léčit z Fire Stomp. Souls to the Flame pomáhá obnovovat životy a udržet se v souboji.

 

Level 7: Eternal Flames

Pokud má Diablo nějaký zásadní talent, tak to je na levelu 7, který mu umožní resetovat cooldown Fire Stompu.

 

"Po vytalentování jeho W ability, Fire Stomp můžete v podstatě použít 3x během krátkého okna.Ttoto je chvíle, kdy Diablo začíná být hrozbou."

 

Level 10: Lightning Breath

Přestože obě Heroic ability mají své uplatnění, Noblesse vyzdvihuje Lightning Breath. "Lighning Breath způsobuje více poškození než dříve, nicméně jeho největším přínosem je zpomalení (slow), a to až 50%"

 

Level 13: Hellfire

Na 13 Noblesse jde pro Hellfire, který Diablovi dává 2% bonus k poškození abilitami (Spell Power) na 10 vteřin (až do 30 %) za každého hrdinu zasáhnutého abilitou Fire Stomp.

 

"Pokud si vyberete Fire Stomp na 13. levelu, můžete získat až 30% bonus k poškození abilitami (Spell Power), ze kterého profituje také Lightning Breath. Takže pokud správně provedete combo a trefíte nepřátelského hrdinu 3x během krátkého okna, abilitou Fire Stomp, tak můžete rozpouštět tanky díky Lightning Breath. Nebojte se však použít Ligntning Breath s méně stacky, protože ne vždy se vám podaří najít vhodné zdi na reset Fire Stomp."

 

Level 16: Debilitating Flames

Debilitating Flames je další logickou volbou v tomto buildu, způsobující 5% zpomalení všem soupeřům zasaženým abilitou Fire stomp, po dobu 4 vteřin, až do 50 %. Hrdinové zpomalení o 2 5% a více, způsobují o 50 % méně poškození.

"Debilitating Flames pomáhá zpomalovat (slow) nepřátelské hrdiny v soubojích. Domníval jsem se, že tento talent není moc užitečný, ale po nějakém čase hraní jsem si uvědomil, že 25% zpomalení je velice silné, pokud s tím umíte pracovat. Redukce poškození o 50 % je velice užitečná také."

 

Level 20: Hellstorm

Vylepšení Heroic ability. Hellstorm, zvyšuje trvání Lightning Breath o 200 %. "Lightning Breath je velmi užitečný na udržení si odstupu, často může zamezit nežádoucímu útoku. Je dobrý k zamezení soupeřům v rozpoutání týmových soubojů."

 

Varianta 2: "Někdy pickuji teleport. Není tak těžké umřít během kouzlení Lightning Breath - je to dlouhá abilita, takže mohou Diabla zaměřit a zabít. Pokud support nemá žádné možnosti na záchranu Diabla, pickuji Hellgate."

 

Tak tady to je. Kompletní příručka na Diabla od jednoho z nejbystřejších mozku v Heroes of the Storm.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet