Nový Battleground - Garden of Terror!

Před několika týdny jsme vám přinesli nepotvrzené informace o novém Battlegroundu ve stylu hry Plants vs. Zombies a dnes se téměř staly realitou. Blizzard odhalil formou rozhovoru nový battleground, který nese název Garden of Terror. Na otázky komunitního manažera Trikslyra odpovídal jeden z designérů hry Meng Song.

Blizzard zdroj

Trikslyr: Garden of Terror je náš nový Battleground, kde je hlavní odlišnost střídání dne a noci. Můžeš nám říct, co se změní, když na mapě nastane noc?

Meng: Po setmění začnou vylízat ze svých doupat „noční příšery“ a všechny Mercenary kempy zmizí. Na minimapě uvidíme lokaci všech „nočních příšer“ pomocí růžové tečky, stejně jako je tomu v dolech na mapě Haunted Mines.

Garden of Terror nám poskytne příležitost plně využít naše dynamické osvětlení. Během noci snížíme dosah vidění vašeho hrdiny, tím se stane mapa mnohem temnější. Doporučuji hráčům, aby se v noci drželi blízko přátelských jednotek. Noc je ideální čas na útok ze zálohy a snížená viditelnost tomu určitě pomůže.

Vzhledem k charakteru mapy, je řízení dne a noci na hráčích a stává se součástí strategie. Noc neskončí dříve, než budou zabity všechny „noční příšery“. To dává úplně nový rozměr taktikám, bude na hráčích, zda se budou snažit udržet noc a využit snížené viditelnosti nebo naopak slyšet kokrhání co nejdříve a bojovat s nepřítelem za denního světla.

Trikslyr: Jeden z objektivů na této mapě je sbírání semínek. Ty se získají jednak zabitím malých, infikovaných „poskoků,“ kteří jsou roztroušeni po celé zahradě a jednak zabitím velké rostliny zvané Flowering Shambler. Z jakého důvodu by hráči měli sbírat semínka?

Meng: Po nasbírání 100 semínek je může kterýkoliv hráč z týmu použít na Fertile Soil (úrodná půda pozn. redakce), která je umístěna ve vaši základně. Tím se hráč na krátkou chvíli promění v Garden Terrora, který bude mít speciální ability, stejně jako Dragon Knight na mapě Dragon Shire.

Trikslyr: Kromě obrovského množství zdraví a síly, na jaké ability se hráči můžou těšit, jakmile se promění do Garden Terrora?

Meng: Garden Terror má dvě ability. Plant Horror Overgrowth, což jsou kořeny, který oslabí a udělí poškození všem nepřátelským budovám v určeném okolí. Kořeny ale můžou být zničeny nepřátelským týmem. To vytváří zajímavé situace a otevírá nové herní možnosti. Hráči můžou schopnost použít jako návnadu, umístit ji daleko od všech nepřátelských hrdinů, nebo ji použít jako základ k masivnímu útoku. Plant Horror Overgrowth bude vždy na vrcholu priorit nepřátelského týmu, takže se hráči budou muset rozmýšlet za pochodu, jak a kde použít takovou silnou abilitu.

Druhá abilita má název Spore Queen Curse, která promění nepřátele v pomalé, slabé, zombie rostliny. A nejlepší je, že takhle můžete proměnit celý nepřátelský tým! Správně zahraná, dokáže obrátit celý boj na vaši stranu.

Mnohokrát se nám během testování vyplatilo počkat si a vyslat tyto dvě ability v jeden čas. Následky pak byly pro nepřítele katastrofální.

Trisklyr: Tento rozhovor bychom rádi zakončili nějakou zajímavou historkou z testování. Napadá tě momentálně něco, co by se mohlo čtenářům líbit?

Meng: Během testování jsme zažili několik vtipných situací.

V jeden moment byl Garden Terror tak silný, že se téměř nedal zabít. Takže byli k vidění podivné momenty, kde si oba týmy vyvolali Terrora a zbylí čtyři hrdinové byli nuceni pronásledovat nepřátelského Terrora a snažit se ho zpomalit. Většinou se hra zvrtla a soutěžilo se jen o to, který tým zničí nepřátelskou základnu dříve.  

V jiné části testování, jste mohli použít druhou speciální abilitu Spore Queen Curse na nepřátelského Garden Terrora, takže vše bylo o tom, který hráč se první trefí a oslabí svého nepřítele. Bylo docela legrační, mlátit málého Garden Terrora.

Velké díky Meng Songovi za čas, který si pro nás udělal a pokud se chcete více dozvědět o novém Battlegroundu, nezapomeňte, 22. července 20:00 Q&A Panel. Začátek streamu Q&A vám připomeneme jak na facebook stránce, tak i u nás na webu. 



Naposledy upravil/a Astra 18.07.2014 v 07:54:42.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet