Tajemství Nexu

 

Jak už je nám všem jasné, Heroes of the Storm neprovází žádná příběhová linie, ani se nedočkáme žádného zakončení hry. Heroes, stejně jako ostatní MOBA hry, sází na tvrdé a nepřerušované hraní jednoho zápasu za druhým. Proto i úkoly ve hře jsou navrženy tak, aby vás nutily hrát, hrát a zase hrát. Nicméně malého oživení na první pohled nechytlavého herního základu přináší sekce hrdinů. Přestože hrdinové jsou navrženi především pro usnadnění herních mechanik, každý z nich má svůj vlastní příběh, který je očekávaně parabolický s vývojem postavy ve hře, ze které hrdina do Nexu přišel. Fanoušci si tedy stále mohou prohlédnout Diabla, jako Pána teroru, bez jakýchkoliv předělávek nebo úprav.

Díky tomu, že se všichni hrdinové sešli ve stejný čas, bez ohledu na jejich předešlou příslušnost časovému pásmu nebo místu původu, vyvstává nám zde zajímavá příležitost k vymýšlení a zkoumání mnoha rozmanitých teorií vzniku Nexu a jeho schopnosti soustřeďovat v sobě hrdiny. Vrhneme-li se do zvažování všech možností, odkryjeme mnoho zajímavých otázek k diskutování. Co pohání Nexus? Je zde nějaká forma vyšší moci, která uvádí věci v chod a svádí hrdiny k věčnému boji? A polemizujme víc. Jaká jsou vlastně pravidla Nexu? Jak jsou hrdinové vybíráni? Lze sice nahodit, že Nexus je místo, kde hrdinové navěky mohou dělat to, v čem byli za života dobří, bojovat. Ale proč se zde tedy setkáváme s hrdiny, kteří jsou ve svém universu stále naživu a při síle? Je tedy možné, že zde nyní hovoříme o průniku několika časových pásem? Pokud ano, jak moc si toho hrdinové zapamatují z jejich životů před Nexem, nebo lépe, jak moc pokročil jejich život, než jím byli pohlceni?

 

Na tohle vše můžeme hledat odpovědi, pokud nahlédneme pod oponu čistých herních mechanik. Ano, nic z toho, na co jsem se ptal, bychom nemuseli řešit a přece bychom si užili skvělou herní podívanou, ale proč se omezovat na tak málo, když před sebou máme hned tři světy spojené v jeden. Myslíte, že nás Blizzard nechá tápat ve vlastních teoriích, nebo nám naservíruje rozuzlení této fascinující scenérie? Ať už tak, či onak, podělte se s námi o své myšlenky na našem fóru nebo nám zanechte komentář. Všechny v týmu potěší každá vaše myšlenka. Svět Heroes čeká na objevení, tak se neohroženě vrhněte do světa magie a odvahy.

 

 



Naposledy upravil/a Astra 03.07.2014 v 07:09:41.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet