Co je to Heroes of the Storm?

http://heroesfan.cz//pic/uploaded/cotojeheroes_logo
Heroes, celým jménem Heroes of the Storm, je MOBA hra, která se odehrává v Nexusu, u některých zdrojů můžete najít, že se jedná o akční RTS. Heroes byl oznámen 17. října 2013, v té době už se pár let vědělo, že Blizzard kutí MOBA hru, finálního oznámení jsme se dočkali na letošním Blizzconu. Uzavřená beta by měla začít na jaře příštího roku, po vydání bude Heroes free-to-play s podporou mikrotransakcí. Heroes of the Storm je týmová hra, kde proti sobě stojí dva týmy, nejčastěji v počtu deseti hráčů. Zatím známe čtyři battlegroundy - Blackheart's Bay, Cursed Hollow, Haunted Mines a Dragon Shire. Hrdinové v Heroes pochází z tzv. „blizzardí trojky“ (Warcraft, Starcraft a Diablo), ale proslýchá se, že by se měli objevit hrdinové i ze starších her, jako např. Lost Vikings. Rozděleni jsou do čtyř kategorií - Assassin, Warrior, Support a Specialist. Podrobnější info o hrdinech vyjde Soon™.
I když se Heroes řadí do žánru MOBA her, najdeme zde mnoho rozdílů oproti klasickým MOBA hrám, ve zkratce můžu zmínit různorodé PVE úkoly, výběr ultimátního kouzla, žádné koupitelné předměty, pokud vás zajímají další rozdíly, doporučuji nikilangelův článek, který se tomuto tématu věnoval.

Co je to MOBA?

dota
Cílem téměř každé MOBA hry je zničit nepřátelskou základnu. Rychlému zničení základny většinou zabrání obranné stavby, v Heroes to jsou pevnosti, které musí být zničeny předtím, než se můžete dostat do nepřátelské hlavní základny. Tyto pevnosti jsou bráněny řadou věží a staveb. S ničením základen vám budou pomáhat slabé jednotky ovládané počítačem, obvykle nazývané minioni. Minioni se rodí v pravidelných intervalech a vydávají se na cestu, na které se snaží zničit vše, co jim přijde pod ruku.
arthas
Hráči v MOBA hrách většinou dostávají v pravidelných intervalech goldy, při zabití nepřátelské jednotky nebo hrdiny dostanou také goldy, za které si pak můžou koupit předměty, které vylepší jejich sílu. Na tohle však můžete v Heroes zapomenout, kvůli chybějícímu systému goldů si budeme muset vystačit z talentovými body. Jako hráč ovládáte silnou jednotku nazývanou „hero“ (hrdina). Pokud hrdina stojí blízko zabité nepřátelské jednotky nebo ji zabije, tak získá zkušenosti, které mu umožní postoupit na vyšší úroveň. Při každém zvýšení úrovně mají hrdinové možnost naučit se / vylepšit kouzlo. V Heroes to funguje na stejném principu, jediný rozdíl je v tom, že se zkušenosti sdílí s týmem, takže žádný hráč nemůže být popředu. Když s hrdinou zemřete, budete muset čekat určitý čas na oživení, tento čas se bude odvíjet od vaší úrovně.
Pokud vám nebyl jasný nějaký termín v tomhle nebo v některém z předcházejících článků, nebojte se zeptat v komentářích anebo si počkejte do středy, kdy vyjde Heroes of the Storm slovníček.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet