Heroes Stragety - Leoric

Leoric býval velmi oblíbeným pickem, když byla double-tank meta, ve které se odehrály všechny kvalifikace na Road to BlizzCon. I dnes ho v těchto kompozicích můžeme vídat, na druhou stranu ho málo kdy vidíme jako jediného tanka svého týmu. Přednost dostává například silný Muradin, kombinačně přizpůsobivý E.T.C. nebo Diablo. I přesto Leoricův silný waveclear a vize, kterou nabízí po smrti, jsou velmi silné schopnosti tohoto warriora.

 

Použití schopností

- Drain Hope je vhodný používat převážně na warriory díky jejich velkému počtu životů.

- Wraith Walk může být použit k procházení skrze nepřátelské brány.

- Nebojte se příležitostně obětovat svůj život kvůli získání důležitého objektivu.

- Pokud máte šanci vyměnit svůj život se spojeneckým hrdinou, udělejte to. Díky traitu Undying budete vzkříšeni dříve než váš spoluhráč. Pozor, ať u toho neumřete oba.

- Skeletal Swing funguje jako efektivní waveclear.

- Nenechávejte útěk s Wraith Walk na poslední chvíli. Nezapomeňte, že vaše tělo zůstává na místě a jste tak velmi snadný cíl.

- Nepoužívejte Entomb na postavy, které se mohou teleportovat pryč, jako jsou například Zeratul nebo Kharazim. Zároveň nezapomínejte, že právě Leoric blokuje jedinou cestu z této pasti. Pokud odchytnete nepřátele sám, pravděpodobně nepřežijete.

- Při použití March of the Black King se můžete snadno objevit uprostřed nepřátelských hrdinů. Mějte tedy připravený svůj Wraith Walk na případné stáhnutí se ke spojencům. Pro nejlepší účinek se pokuste trefit co nejvíce nepřátel.

- Díky talentu Reanimation můžete sbírat regenerační glóby i po smrti.

- Po smrti se snažte pomoct spoluhráčům, jak je to půjde. Poskytujete jim vizi a můžete zpomalovat nepřátelské hrdiny. Nezapomeňte se ale včas před vzkříšením dostat do bezpečné vzdálenosti.

 

Silné stránky

- Silný waveclear.

- Výborná schopnost udržet se naživu díky Drain Hope a March of the Black King.

- Talenty poskytují velmi flexibilní build. Zvládnete fungovat jako solo tank i bruiser.

- Vize, zpomalování hrdinů a sbírání regeneračních glóbů i po smrti.

Slabé stránky

- Jeden z těžších hrdinů. K maximalizování jeho potenciálu je potřeba správně používat a časovat schopnosti.

- Poměrně dlouhé cooldowny na defenzivní schopnosti.

- March of the Black King i Entomb musí být velmi dobře načasované, jinak jsou prakticky k ničemu.

 

Synergie

- Jaina: Ta velmi těží z Entomb. Pokud Leoric správné chytne dva a více nepřátel, její Blizzard se postará o zbytek. Zároveň mají oba výbornou schopnost zpomalovat nepřátelské hrdiny.

- Zeratul, Zagara, E.T.C.: S těmito hrdiny má Leoric možnost správně načasovat svůj March of the Black King. Kombinace těchto ultimátních schopností je pro soupeře velmi smrtící.

Counter pick

- Tyrande: Její Hunter’s Mark je pro Leorica velmi nebezpečná. Jeho jediný escape spočívá v tom, že nechává své tělo za sebou. Marka a focus od ostatních hrdinů může znamenat velmi rychlou smrt.

- Valla: Pokud se Valla zaměří na autoattack, Leoric bude mít také velké problémy. Díky svému Hungering Arrow a základním útokům zabije osamoceného Leorica také velmi rychle. Díky svému Vault si může udržet odstup nebo naopak dohnat utíkajícího warriora.

- Sylvanas: Podobně jako Valle jí Leoric nemá šanci utéct. Navíc většina jeho hráčů počítá s tím, že má vždy možnost se díky svému Wrath Walk stáhnout. Sylvanas ovšem vlastní Wailing Arrow, který mu sebere jakoukoliv možnost útoku nebo použití ultimátní schopnosti.

 

Aktuální pozice v metě

Leoric je dnes brán spíše jako bruiser – tedy něco mezi warriorem a assassinem, podobně jako Sonya. Každopádně díky talentům jako Ossein Renewal nebo Hardened Shield a schopnosti Drain Hope dokáže zastat i roli sólového tanka. V ani jedné roli bohužel není tak silný jako jeho konkurenti. Z pozice hlavního tanka ho vytlačil Muradin a Johanna, z pozice bruisera právě například Sonya.

Není to tedy aktuálně ten nejpickovanější warrior, spíše se bere do nějaké připravené kompozice a na konkrétní mapy. Silný dokáže být například na Infernal Shrines nebo Tomb of the Spider Queen, kde je velmi šikovný jeho silný waveclear.

 

Main tank

Build, který je zaměřený na samotné přežití. Je tedy použitelný hlavně pro hráče, kteří se rozhodnou jít Leorica jako jediného tanka.

Level 1: Reanimation je velmi silný talent, který umožní sbírat glóby i po smrti a hlavně zvýší HP regeneraci našeho tanka. Druhá varianta může být Block, pokud má tým silné auto attack hrdiny.

Level 4: V tomto buildu počítáme s tím, že bude Leoric vždy vepředu. Jeho escape schopnost by tedy v ten moment nebyla tak efektivní. Redukce obdrženého poškození během ústupu se nám tedy velice hodí.

Level 7: Self heal je v této roli pro Leorica velmi důležitý. Nemusíme tak nechávat vše na našem supportovi, ale můžeme mu pomoct. Navíc je tento talent použitelný i během Undying, což urychlí naši reinkarnaci.

Level 10: Zaměřujeme se na to, abychom neumřeli. Čili v tomto případě si musíme vzít March of the Black King. Správně trefená ultimátní schopnost nám velmi pomůže s přežitím.

Level 13: Drain Hope je v tomto buildu velmi důležitá schopnost, která náš léčí. Na druhou stranu ustupovat potřebujeme rychle. Díky talentu Drain Momentum zvládneme obojí – ústup bez snížené rychlosti pohybu i léčení. Alternativním talentem je Spell Shield, který si můžeme vzít proti silným mágům, jako jsou Kael’thas nebo Jaina.

Level 16: Consume Vitality je další talent, který nás lečí a pomáhá tedy s přežitím. Alternativou může být Imposing Presence, která zpomaluje rychlost základních útoků nepřátelským hrdinům. Tento talent se opět hodí proti většímu počtu auto attack hrdinům.

Level 20: Zde máme na výběr dva talenty – zlepšené léčení přes March of the Black King nebo redukce obdrženého poškození v podobě talentu Hardened Shield.

 

Bruiser Leoric

Zde se očekává od Leorica efektivní waveclear a solidní damage. Tento build se velmi hodí například na Infernal Shrines, kde je Leoric velmi efektivní při soubojích o Punishery.

Level 1: Zde je Reanimation nejlepší možný talent. Leoric již nehraje tak vepředu, proto není tolik zapotřebí Block.

Level 4: Pokud se Leoric dostane příliš dopředu, tak ho talent Hardened Bones může zachránit.

Level 7: Zaměřujeme se na damage, proto budeme chtít talent Ghostly Reach, díky kterému zasáhneme nepřátele z větší dálky, případně trefíme více minionů.

Level 10: Jako Bruiser se Leoric většinou bere do nějaké silné kompozice – například s Jainou, jak bylo zmíněno. V tento moment se nám Entomb může hodit. Pokud ale nemáme v týmu nikoho, kdo by z tohoto talentu nějak profitoval, můžeme sáhnout i po March of the Black King.

Level 13: Burning Rage je další způsob, jak zvýšit efektivitu udílení poškození do minionů i do nepřátelských hrdinů. I zde může samozřejmě být Spell Shield vhodná alternativa.

Level 16: Díky talentu Renewed Swing jsme schopni smést jakoukoliv vlnu okamžitě.

Level 20: Vylepšený Entomb není tak důležitý. Daleko více se nám hodí Hardened Shield, který redukuje damage proti nepřátelům, kteří se chtějí dostat pryč z pasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damage / tank build

A někde mezi dvěma zmíněnými buildy se nachází tento. Solidní self heal, který je založený na čistění vln. Velmi efektivní build na mapy, jako je Tomb of the Spider Queen, Infernal Shrines nebo Garden of Terror.

Level 1: Opět Reanimation. Velmi šikovný talent využijeme i v tomto buildu.

Level 4: Náš heal velmi souvisí se zabíjením minionů, proto je tento talent nejvhodnější.

Level 7: Další náš self heal – jasná volba.

Level 10: V tomto buildu je opět správná volba March of the Black King.

Level 13: Burning Rage je další způsob, jak zvýšit efektivitu udílení poškození do minionů, kteří nám svou smrtí pomáhají se léčit.

Level 16: Díky Consume Vitality jsme každým našim Skeletal Swingem léčení. Pokud k tomu miniona zabijeme, jsme léčeni znovu, díky talentu Fealty Into Death, který jsme vzali na čtvrté úrovni.

Level 20: Self healu máme z předcházejících talentů dostatek. Takže zde se zaměříme spíše na redukci poškození.

 

 

 

 

 

 

Changelog

22. 1. 2016 - vytvořen (patch 15.6 Greymane)



Naposledy upravil/a Fredrik 27.01.2016 v 21:57:47.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Fredrik 23.01.2016 14:16

Vlada8
V posledním buildu bych si místo toho shieldu bych si vzal ten leach nebo jak se to jmenuje, protože po tom je to úplný masakr v DMG i v healu, takže shield není potřeba. A navíc, ten shield má velmi velký cooldown.
Určitě také není na škodu. Já radši volím shield, jak jsem psal, self healu tam je dostatek. Shield může být lépe použit i na escape.

Vlada8 22.01.2016 21:42

V posledním buildu bych si místo toho shieldu bych si vzal ten leach nebo jak se to jmenuje, protože po tom je to úplný masakr v DMG i v healu, takže shield není potřeba. A navíc, ten shield má velmi velký cooldown.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet