Mopsio: Garrosh vypadá v Hero League neskutečně silný!

  Mopsio    Zealots    HGC   

1wzfy3eloq_0ad6133fbe21a9c8c33636943674ac37f2e5a75a_1502451518_1698.png

english translation

Po vydání Garroshe se postupně objevila spousta různých buildů a zaručených návodů jak ho hrát nejlépe. Místo abychom pro Vás buildy hledali a nebo vymýšleli sami, sedli jsme si s Mopsiem, profesionálním hráčem, drafterem, shotcallerem a warriorem týmu Zealots. Zjistili jsme od něj, co si o nejnovějším warriorovi v Nexu myslí, jaké buildy doporučuje a získali pár tipů a triků.

8gepvoosuu_3b56021dcbebda8607af98e02f988d6f250b2ebd_1502702391_1339.jpg

Maksym "Mopsio" Szczypa, Team Zealots, Polsko

Profesionální hráč Heroes of the Storm, hlavní warrior, drafter a shotcaller týmu Zealots.

TwitterTwitch Stream

 

V níže uvedeném spoileru, naleznete vysvětlivky pro některé použité anglické výrazy.

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Je již pár dní od vydání Garroshe. Měl jsi možnost si jej za tuto dobu pořádně vyzkoušet ve Scrims nebo Hero/Team League?

Aktuálně máme až do příštího týdne pauzu od Scrims, ale v Hero League vypadá neskutečně silný. Jak jeho kit, tak čísla vypadají extrémně silně.

Než se podíváme na jeho jednotlivé ability, jak bys ho na základě dosavadních zkušeností ohodnotil v následujících ohledech: Tankiness, Damage a Utility? S jakým hrdinou bys ho srovnal?

S těmito kategoriemi je velmi snadné mu dát:
Tankiness: 8/10 - Je slabý proti konstantnímu poke damage, ale jakmile se dostane k nepřátelům na dosah sekery, vypadá nesmrtelně.
Damage: Před lvl 10: 2/10, po lvl 10: 8/10, jeho heroická abilita je skutečnou hrozbou pro všechny!
Utility: 9/10 - může házet s nepřáteli, omráčit je a nebo zpomalit a jeho ability jdou skládat do comba. Jediný důvod proč není 9/10 je jeho nedostatek mobility.
Garroshe nelze s nikým srovnávat, protože je prvním tankem bez gap closeru nebo možnosti utéct z boje (který dostane např Johanna na lvl 7 se zrychlením). Jeho největší slabostí je wave clear, který nemá ani v nejmenším. Proto je lepší ho pickovat pokud máte wave clear zajištěn jiným hrdinou jako Guldan/Tassadar. 

To, kolik vydrží, je hlavně způsobeno jeho traitem, Armor Up. Ten má zajímavou mechaniku, která ho teoretický činí "slabším" proti burstu a "silnějším" proti hrdinům s rychlejšími, ale slabšími útoky. Opravdu je proti burstu tak slabý?

Zálěží na typu burstu, ale nezapomeňte, že po každém obdrženém útoku dostane více armoru, takže se mi nikdy nestalo, že bych byl okamžitě zabitý.

Způsob, jakým Armor Up funguje jej dělá skvělou volbou se sustained healerem nebo hrdinou se štíty jako například Tassadar. Nicméně pokud takového hrdinu v týmu nemá, může se vyléčit pomocí svého Bloodthirstu (W) za 10 % chybějícího zdraví (20 % pokud jej použijete na hrdinu). Kdy je nejlepší tuto abilitu použít? Má Garrosh nějaké další talenty, které mu mohou pomoci udržet se déle v boji?

Myslím, že to závisí na buildu. Pokud si zvolíš snížení cooldownu na Bloodthirst na lvl 4 a 10 % maximálních životů na 13, tak je nejlepší použít Bloodthirst na začátku boje, aby se ti zapnulo postupné léčeni. Potom stačí utočit na nepřátelské hrdiny a pak ho znovu použít v pruběhu boje, obvykle když jsi pod polovinou životů. Okamžik, kdy začne být extrémně těžké tě zabít je lvl 4 se snížením cooldownu za základní útoky.

Existuje nějaká situace, kdy je lepší si zvolit štít z Defensive Meassures místo Blood Craze? Obzvlášť společně se snížením cooldownu na lvl 1?

Myslím, že tento štít není tak dobrý, protože na lvl 1 si ten quest pickneš jen výjimečně. Buď si zvolíš Body Check nebo větší dosah na hození.

Část jeho utility je v přitažení nepřátel pomocí Groundbreakeru. Nepřátele přitáhneš pouze pokud je trefíš koncem této ability, to určitě musí mezi hráči vytvářet zajímavé mindgames?

Samozřejmě. Vytváří to hodně prostoru, ale současně pokud nikoho nepřitáhnete tak se Garrosh stane zranitelným. To je další důvod, proč by sis neměl zvolit quest talent na lvl 1.

Spousta hráčů se tomu snaží vyhnout tím, že se drží blízko Garroshe. To je, kdy do hry přicházi Wrecking Ball. Použij jej společně s Groundbreakerem (a nebo když se k tobě nepřítel dostane moc blízko) a můžeš přehodit nepřátele přes zeď nebo je v boji oddělit od zbytku týmu. To z Garroshe dělá silného obránce push strategií. Kdy a proti komu je nejlepší tuto abilitu v boji použít?

Tato otázka je velice situační. Tvojí prací jako Garroshe je ujistit se, že pohneš s nepřáteli tak, že je nepůjde zachranit a vytvořit v rotacích a bojích co nejvíce prostoru pro zbytek týmu. Musíš se proto rozhodnout sám, která abilita se v tu chvíli hodí nejvíc.

Garrosh Hellscream a jeho heroická abilita Decimate

 

Díky síle Decimate, kde Hero damage, které s ní v boji Garrosh udělá, snadno a rychle naroste a kde lze téměř neustále držet nepřátele zpomalené, se zdá, jako by měl jen jednu heroickou abilitu. Dovedeš si představit nějakou situaci, kdy by sis Decimate nezvolil?

To nedovedu, dělá příliš poškození a zpomalení.

Hodně se diskutuje, zda je možné hrát Garroshe jako jediného tanka. Někteří hráči, mezi nimi například i Bakery (Team Dignitas), tvrdí, že to nelze, protože mu chybi možnost spolehlivě zaútočit a snadno začít boj. Co si o tom myslíš ty, jako hráč warriorů?

Myslím, že někdy do týmu pasuje a někdy ne. Hodně záleží na draftu.

V jakém týmu ho tedy lze hrát jako jediného tanka?

Nezáleží pouze na týmu, ale i na mapě. Mezi jeho nejsilnější mapy patří BoE a Braxis. Na Battlefield of Eternity bych ho picknul s Malthaelem, Greymanem nebo Vallou, Tassadarem, Rehgarem a libovolným mágem jako např. Li-Ming.

S ohledem na jeho silné a slabé stránky. Proti jakým hrdinům bys ho doporučil a kdy by ses mu naopak vyhnul?

Vidím ho jako silného peelera proti melee týmům a vyhnul bych se hraní ho proti compům s velkým poke jako například Chromie. Také bych ho nedoporučoval hrát proti Malthaelovi.

Jaký build bys pro něj doporučil? Jaké talenty jsou nutné a které lze měnit podle složení týmů?

Toto je standardní build, který bych doporučil téměř vždy:

Proti týmům s velkým množství CC bych zvolil:


První zařídí, že toho vydržíš mnohem víc a druhý zabrání možnosti umřít v burstu a umožní ti se hodně vyléčit, když ti zbývá málo životů.

Existují i nějaké netradiční buildy, které ve specifických podmínkách mohou být velmi silné? Jako Body Check build se snížením obdrženého léčení proti Rehgarovi atd?

Ještě si nejsem jistý, stále zkouším nové buildy. Aby bylo možno odhadnout silné a slabé stránky nějakého buildu, je s ním potřeba odehrát alespoň 10 her.

Děkuji ti za tento poněkud rozsáhlý rozhovor, nějaká poslední slova, poděkování?

Děkuji za mnoho zajímavých otázek. Také děkuji fanouškům mým i mého týmu, spoluhráčům. Také stále hledáme sponzora, ozvěte se nám!


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet