Nové pravidlo pro matchmaking

Možná jste si všimli, že fronty na jednotlivé hry v Quick Match se trochu protáhly. Je to z toho důvodu, že se upravila pravidla pro matchmaking, který by měl být nyní zase o něco kvalitnější. Vzhledem k tomu, že se v jednom týmu dost často objevili jak ostřílení hráči, tak i nováčci (což může vést k celkem nepříjemné hře), rozhodli se vývojáři pro vytvoření nového pravidla, které se snaží spojovat hráče s podobným počtem odehraných her, a to nejen v rámci jednoho týmu, ale také u vašich soupeřů. V případech, kdy spolu hraje více lidí v partě, však může toto pravidlo selhat, pokud mají jednotliví hráči různou úroveň zkušeností. Je možné, že v takových chvílích dostanou jako spoluhráče nováčky (i když oni sami mají s hrou větší zkušenosti), nebo naopak veterány,  i když oni sami jsou nováčky. Toto pravidlo funguje jako dodatek pro již stávající pravidla, primárně tedy určuje sestavu MMR, počet odehraných her je jako sekundární pravidlo a zatím se vztahuje pouze na Quick Match. 

Blizzard ale nepřestává monitorovat hru a stále prochází zpětnou vazbu od hráčů. Co se týká Hero League, prozatím nejsou zveřejněné žádné informace o budoucích úpravách, nicméně Spyrian na fóru ubezpečuje, že vývojáři mají připraveno několik změn i pro ranked hry.

V neposlední řadě byly zmíněny i případy, kdy se objeví ne zcela optimální kombinace hrdinů (2 supporti, nebo support + warrior, zatímco v druhém týmu warrior chybí). Spyrian přiznal, že na něco takového zrovna nemůže odpovědět, ale že i tyto instance jsou na to-do listu vývojářů. Upozornil ale, že takových matchmakingových pravidel nesmí být mnoho, protože pak by došlo k "diktování ideální sestavy týmu pro každou hru", nemluvě o tom, že sestavit tým, kdy by hráči měli stejné zkušenosti a ještě by měli ideální skladbu hrdinů, by neuvěřitelně navýšilo čekací dobu.

A co vy? Jak jste spokojení s novým pravidlem? Nebo jste změny ani nezaregistrovali a přijde vám to stále stejné?



Naposledy upravil/a Bellatrix 25.07.2015 v 12:30:04.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Glea'ar 24.07.2015 17:21

Ceris
ony ty delsi fronty jsou spis tim, ze vsichni chcou vyzkouset Leorika.
Sám Blizzard v blue postu napsal, že tohle pravidlo prodlouží čekání na hru.

Ceris 24.07.2015 17:05

ony ty delsi fronty jsou spis tim, ze vsichni chcou vyzkouset Leorika.

FrozenDeaths 24.07.2015 13:35

Dokud neudělaj pořádně Hero League matchmaking, tak mě to moc netrápí... S rank 1 (MMR 3314) chytat rank 40-30 je vážně otrava...

Megan 24.07.2015 13:13

Tak já jsem to třeba včera zaregistrovala že mně přišlo že v mém týmu byly právě ty 40lvl a bylo to fajn.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet