Systém banů a další změny kolem ranked a custom games

Přidání banů do Hero a Team league je něco, po čem komunita volá již pěknou řádku měsíců. Blizzard se konečně rozhodl tento systém implementovat do hry. Aktuálně je k dispozici na PTR a již brzy, pokud půjde vše podle plánu, se na něj můžeme těšit v ostré verzi hry.

Proč je ban systém tak důležitý?

Hra začíná právě ve fázi, kde se pickují hrdinové. Již v tento moment se určuje strategie, kterou bude chtít tým aplikovat ve hře. Samozřejmě proti každé kompozici existuje nějaký nepříjemný hrdina, který dokáže vše velmi zkomplikovat. Právě těmto se týmy na různých turnajích snaží vyhnout tím, že je zabanují. Samotný systém banů nebude mít nejspíš tak důležité postavení v Hero League nižších ranků, ale na úrovni lidí, kteří se pohybují mezi rankem 1 a 15 se systém ocení daleko více. Nemluvě o samotné Team League. Jedním z hlavních důvodů, proč profesionální týmy TL nehrají, byl právě chybějící systém banování.

Jak to vše bude fungovat?

Systém bude stejný jako na různých světových i regionálních turnajích. Jedná se o mid-ban, což znamená, že každý tým bude celkově banovat dva hrdiny. Jednoho na začátku a jednoho v polovině pickovací fáze. Bany bude provádět hráč s nejlepší MMR v týmu. Jinak vše ostatní zůstává, takže každý hráč si pickuje svého hrdinu sám podle náhodně určeného pořadí. Hráče s největším matchmaking hodnocením poznáme v lobby tak, že bude mít u portrétu ikonu koruny.

etc

Podmínky ke vstupu do HL a TL

Nyní budou muset hráči vlastnit celkem 14 hrdinů (dříve bylo minimum 10), které mají vyexpené na pátou a vyšší úroveň. Do tohoto počtu se nyní budou započítávat i hrdinové ve free-to-play rotaci, pokud s nimi hráč získal pátou a lepší úroveň. Dále se také ruší povinnost pro hráče mít 30. úroveň na svém účtu. Jediná vstupní podmínka je tedy zmíněný počet hrdinů.

etc

Draftovací lobby

Kromě vizuálního reworku, který zde zatím rozebírat nebudeme, přibyla také funkce, která zlepší vyhledávání mezi hrdiny. Velice příjemný bude i seznam osmi oblíbenců. Ty si bude každý hráč moci určit ve svém profilu, nebo mu budou automaticky vygenerováni podle úrovní. Dále si budete moci hrdiny řadit podle role a vyhledávat zadáním jména, univerza nebo dalších klíčových slov.

etc

Custom Games

Po změně typu loby na Draft si budete moct vybrat typ samotného draftu. Na výběr budou následující možnosti:

  • Not Using Bans: Žádné bany neproběhnou.
  • One Ban: Každý tým banuje jednoho hrdinu, poté proběhne pickovací fáze.
  • Two Bans: Každý tým banuje dva hrdiny, poté proběhne pickovací fáze.
  • Mid Ban: Dvě kola banů. Každý tým banuje jednoho před pickovací fází a poté v její polovině.

Komentář Dustina Browdera

 



Naposledy upravil/a Bellatrix 24.03.2016 v 21:59:57.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet