Virtus.pro

Třetí tým první evropské kvalifikace vznikl v červnu letošního roku. Původně byli všichni hráči členy týmu ArthasStroitHram, odkud si je pod sebe vzal slavný Virtus.pro. Ten si zahrál první a druhý turnaj o postup do evropského finále. Ruská herní organizace patří mezi jednu z nejslavnějších po celém světě, ovšem v Heroes of the Storm jí proti absolutní špičce moc nedaří. Je sice pravdou, že se její hráči pravidelně umisťují mezi osmi nejlepšími, ale málo kdy se jim podaří dosáhnout mezi první tři týmy turnaje. Naštěstí se jim to podařilo při první kvalifikaci, čímž si zajistili postup do Prahy. V evropských kvalifikacích se utkali s Teamem ROCCAT, G2. Kinguin a třikrát si zahráli proti Natus Vincere. Virtus.pro z těchto BO3 zápasů vyhrál jeden – první střetnutí s Na’Vi.

Sestava:

Andrey „AndyLendi“ Pishikov

Vsevolod „CEBKAJE“ Demianenko

Stepan „Kunichan“ Zhilin

Iliya „Unnstable“ Grigoriev

Arturs „bkbgrnrjefek“ Hlibovs

Časté sestavy a oblíbené picky

Tým preferuje kompozici s jedním tankem a supportem. Další poměrně oblíbená sestava je se dvěma supporty v týmu. Daleko častěji jsme je v kvalifikaci mohli vidět právě takto, než třeba se dvěma tanky. Jako dvojici supportů nejčastěji používají Rehgara v kombinaci s Tassadarem, nebo Tyrande. Příležitostně jsme mohli vidět i zajímavé picky jako Uther – Malfurion, Rehgar – Brightwing. Pokud se dají do kompozice s druhým tankem tak jedním z nich bývá Leoric nebo Tyrael.

Bkbgrnrjefek se jako týmový tank spoléhá na klasické picky jako Johanna, Muradin, Arthas a Leoric. Na druhou stranu se nebojí vzít některého z méně vídaných tanků – například E.T.C. nebo Chen.

CEBKAJE nejčastěji střídá Uthera s Rehgarem – překvapivě! Třetím do party je Malfurion a příležitostně Li Li.

AndyLendi by mohl vytvořit post specialisty, který v Heroes of the Storm neexistuje. Je fanouškem Zagary a Nazeeba, dál jsme v jeho rukách mohli vidět například Abathura, kterého Virtus.pro využívá v partě s Illidanem. Z assassinů hraje nejčastěji Jainu a příležitostně Vallu nebo Tychuse.

Unnstable je carry týmu. Spoléhá na své umění s Kael’thasem, Jainou, Vallou a Nazeebem.

Na závěr nám zbyl Kunichan, kterého řadíme mezi jednoho z nejflexibilnějších hráčů. Pokud hrají na dva tanky – hraje jednoho z nich, pokud jdou se dvěma supporty – hraje jednoho z nich. Osobně se nejvíce zaměřuje na melee assassiny jako je Illidan, Zeratul a The Butcher.

Zajímavosti

Bkbgrnrjefek je jediný, kdo se probojoval mezi TOP 100 hráčů srovnaných podle MMR získané v Hero League za měsíc srpen.

Hráči si od přesunu do Virtus.pro vydělali již dvojnásobek toho, co za čas strávený v ArthasStroitHram. Od sponzorů si mohli přijít na ještě větší peníze.

Nejčastěji hrají na mapách Tomb of the Spider Queen a Cursed Hollow. 

Nedávné úspěchy

Turnaj

Umístění

ZOTAC Heroes of the Storm Cup #14 1.
IEM Season X – Shenzhen 2.
European Road to Blizzcon #1 3.
StormGrounds August Invitational 1.
European Road to Blizzcon #2 5. - 6.

A malý bonus na závěr:

Semifinálový zápas Virtus.pro vs. Newbee - IEM Shenzhen 2015 v kostce!

Druhý čtvrtfinálový zápas Europe Open #2 Virtus.pro vs Gamers2!

Zápas Europe Open #2: Virtus.pro vs Perezoso Team na mapě Sky Temple!

Zdroje:

play.eslgaming.com

wiki.teamliquid.net

virtus.pro


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet