Voice Chat - Hlasová komunikace

  Voice    Voice Chat    Nastavení Voice   

Blizzard s nadšením oznamuje, že je ve hře již dostupný voice chat! Ať už se nacházíte v draftovacím lobby, v partě s jedním či dvěma přáteli nebo i s celou skupinou v Team League, hlasová komunikace osvobodí vaše ruce ze spoutanosti psaní a učiní vaši koordinaci se spoluhráči ještě jednodušší. Než se pustíte do hry, abyste novou funkci využili, seznamte se s tím, jak hlasové kanály v Heroes of the Storm fungují a zjistěte, jaké variace nastavení můžete vytvořit k přizpůsobení hlasové komunikace vašim představám.

 

Voice chat v partě či týmu

Byly přidány hlasové kanály do Heroes of the Storm, abyste mohli využít svého hlasu v týmu i v partě bez nutnosti externích programů, jako Discord nebo TeamSpeak. Pokud jste v partě, budete automaticky přidáni do hlasového kanálu této party a uslyší vás pouze její členové. Opak je také pravdou: pokud vaše parta netvoří celý tým a vy v této partě používáte voice chat, neuslyšíte komunikaci ostatních hráčů a ani k ostatním hráčům nebudete moci hovořit, dokud v nastavení nepřepnete na týmový voice chat.

 

Podle výchozího nastavení se všichni hráči musí připojit do týmového voice chat kanálu na začátku hry nebo při vstupu do draftovacího lobby. V chatu se objeví oznámení připomínající vám, že je voice chat k mání. Kliknutím na toto oznámení se můžete snadno připojit ke kanálu. Mějte na paměti, že hlasové kanály - i ty v partě - jsou kompletně volitelné. Můžete použít nové voice chat tlačítko v nastavení, abyste nastavili "Auto-Join Voice", tedy automatické připojení a poslechové oznámení, které vám svým zvukem připojení ke kanálu vždy připomene.

Nastavení Voice Chatu

9qxz5w7eja_feb369058a05c37d7fe6149d3f5dd0b79ee4aeea_1519258586_6822.jpg

 

Při ponoření se trochu hlouběji do voice nastavení můžete rozkliknout rozbalovací možnosti na vrchní straně nastavení. Zde si můžete zvolit svůj mikrofon a zařízení, ze kterých své spoluhráče uslyšíte. Můžete využít tlačítko "Test", které vám umožňuje vyzkoušet jakým způsobem budete znít pro své spoluhráče ve hře. I když nejste vlastníkem mikrofonu, můžete se stále připojit do hlasových kanálů, abyste mohli své spoluhráče alespoň poslouchat.

 

Jak bylo zmíněno výše, zaškrtávací boxy pro možnosti "Auto-Join Voice" a "Notification Sounds na levé straně voice chat nastavení mohou být využity k výběru kanálu, ke kterému se budete chtít automaticky připojovat během každé hry. Stejně tak můžete zapnout či vypnout jakákoliv zvuková oznámení o připojení.

 

Rozbalením boxu "Transmission Mode" otevřete možnosti, ve kterých můžete svůj mikrofon nastavit na "Push-To-Talk" nebo "Open Mic". Při používání možnosti Push-To-Talk vás spoluhráči uslyší pouze při stlačení vámi vybrané klávesy (klávesa ` je výchozí). Při nastavení Open-Mic uslyší vše, co řeknete. Volba Open-Mic nabízí nastavení sensitivity, které dává možnost utlumení různých rušivých zvuků z pozadí, které mikrofon nebude snímat. Nakonec stačí rychle provést test, abyste si ověřili, že mikrofon běží správně a sensitivita je dobře nastavena - nepříjemné zvuky jsou jistou cestou k mute (ztlumení).

 

8uy7a0fax5_7b7f1f6d27975e05896df5066b238ded330db64c_1519375534_3002.jpg

 

Navíc k Push-To-Talk můžete nastavit klávesy, kterými rychle přepnete mezi kanálem vaší party a vašeho týmu, nebo kterými vypnete či zapnete svůj mikrofon.

 

In-Game Voice

Mimo voice chat menu uvidíte voice widget, který se objeví ve většině herních menu. Kliknutí na tento widget vám umožní rychle se přidat, zapnout, nebo opustit hlasový kanál.

 

Uvidíte také ikonky mikrofonu a reproduktorů (sluchátek) vedle jména při stisknutí klávesy Tab. Tyto ikonky můžete využít pro ztlumení (mute) či zapnutí zvuku (unmute) jiného hráče.

 

7jg5bucp5v_af63e6cb03eabc2c49921ce785ae13ed2fa95539_1519374945_3713.jpg

 

Zároveň byla přidána nová možnost k reportování hráčů zvaná "Abusive Voice", kterou můžete využít k reportování hráčů se špatným chováním ve voice chatu. K tomuto byl také vytvořen postih, který se přidává k "chat silence" a to sice "voice silence". To znamená, že hráči často reportovaní za Abusive Voice mouhou být umlčeni (získat voice silence). Umlčení znemožní hráči dále hovořit do týmových kanálů voice chatu po dobu této penalizace. Může se však dále do týmového kanálu připojovat a ostatní hráče poslouchat. Zároveň může takto umlčený hráč dále využívat party voice.

 

Blizzard doufá, že přidání voice chatu do Heroes of the Storm pomůže vám i vašim spojencům komunikovat více efektivně na cestách ke svým vítězstvím a možná i založí kořeny nových přátelství.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Daranyx
Martin Kulich

Daranyx je autorem 3 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet