Zpřísňování postihů za nevhodné chování

  toxicita    ban   

V následujících dnech se Blizzard chystá vydat vylepšení pro systém nahlašování nevhodného chování v chatu. Konkrétně změní systém postihu lidí, kteří se opakovaně dopouští nevhodného chování. Akce vůči jejich účtům budou daleko přísnější.

 

V současném systému dostanou opakovaně trestaní hráči Silence na určitý čas. Ten jim znemožňuje psát ve hře a hrát Hero League. Opakované prohřešky vedou k prodlužování Silence. V některých případech tento trest nemá kýžený efekt, protože potrestaný hráč si nechce uvědomit svou chybu a zlepšit chování.

 

Z tohoto důvodu Blizzard sníží počet Silence trestů, kterými trestá hříšníky. Pokud se i po několika prvních Silence budou nadále chovat hrubě, jejich účty budou dočasně suspendovány. Zamezení přístupu na účet se případně bude prodlužovat, a nakonec dojde k trvalé ztrátě přístupu k Heroes of the Storm účtu. Hráči, kteří nejsou schopni - nebo nechtějí - zlepšit chování ani po opakovaných varováních, budou nadobro zabanováni.

 

Blizzard si je vědom obav, že někteří hráči mohou být falešně nahlašováni za nevhodné chování v chatu (psaném i hlasovém). Není se čeho bát, Blizzard má pro tyto případy vyjímky:

  • Hlášení nevhodného psaného projevu nebo spamu jsou ignorována, pokud nahlášený hráč nepsal v herním chatu, nebo veřejném kanále.
  • Hlášení nevhodného mluveného projevu jsou ignorována, pokud nahlášený hráč se neúčastnil hlasového chatu.
  • Hlášení nevhodného psaného a hlasového projevu jsou ignorována, pokud nahlášený hráč je z nepřátelského týmu.

Blizzard mimo jiné již dříve započal s implementací technologie strojového učení, která vylepšuje schopnost potvrdit a schválit hráčská hlášení. Tato technologie již nějakou dobu funguje a osvědčila se. Blizzard plánuje pokračování a rozšiřování tohoto procesu validace hráčských hlášení.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

WitekCZ
Vít Plchot

WitekCZ je autorem 275 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

mauglivnl 13.06.2018 20:51

, hej, tak to já dokážu být hrozně toxický, hlavně když mi tam někdo delá intentional dying (tj. 0 kill, 10 dead nebo podobně), a pak po hře zjistím, že ten dotyčný má KDA jen 2.0

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet