Heroes of the Storm - první dojmy

//pic/2014/02/alpha/heroesalpha
Dlouho očekávaná MOBA od Blizzardu, Heroes of the Storm, pomalu ale jistě přichází! Konečně je tu alfa verze hry a ani my u ní nemůžeme chybět. Proto jsme ihned sedli k PC a vyzkoušeli, abychom se s vámi podělili o naše dojmy. Po zapnutí hry se dostanete do klasického menu s přihlášením a logem Heroes of the Storm, které se vznáší ve vesmíru. Máme zde také nastavení, které je opravdu bohaté a nastavit se dá v podstatě všechno, ať už stíny, shadery, textury či jen odrazy nebo fyzika. Díky tomu si hru zahrajete bez problémů i na starších sestavách. Pozadu nezůstávají ani ostatní části, například u zvuku se dá nastavit snad každá maličkost, stejně jako nastavení zkratek a dalších drobností.
Důležitější je však samotná hra, na kterou se každý z nás určitě hodně těší! Při zapnutí tutoriálu se spustí video na herním enginu, ve kterém Raynor zabijí Zerglingy, a když už se k němu blíží, je teleportován pryč. Objeví se na jakési základně, kde na něj mluví Uther. Vysvětlí mu, co se stalo a také mu dá několik rad do začátku, především, jak efektivně útočit. Než nás hra pustí do nějaké větší bitvy, Uther nám vysvětlí, kde to jsme a jak je možné, že tu jsou i ostatní hrdinové z her.
V další části tutoriálu se objevíte na mapě Raven Court, kde je vaším hlavním nepřítelem Diablo. Vaším úkolem je zachránit vesnici před jeho hněvem. Uther vám pomůže při hledání Diabla, kterého naleznete uprostřed vesničky. Je však zraněný a to je vaše příležitost, jak to s ním skoncovat. Zabití je jednoduché a brzy je po všem. Vlastně ne tak docela, je to teprve začátek. Dále jsou vám vysvětlovány další mechaniky hry, které jistě budete znát z jiných MOBA her, a myslím, že není třeba se u toho nějak zvlášť zastavovat. Jelikož se do celé záležitosti připlete ještě Stitches, půjde vám na pomoc Uther, neohrožený válečník světla. Když se vám podaří porazit nepřátele a zničit Nexus, Diablo k vám začne promlouvat a přitom povolá do hry další hrdiny – Arthase, Illidana a Abathura. Vám naopak přijde na pomoc Nova, Malfurion a Tyrael.
A začíná opravdová hra, sice jen s umělou inteligencí, ale i přesto je to skvělý zážitek. Hraje se 5v5 s tím, že by měly fungovat některé příkazy, ale na ně by se člověk neměl spoléhat. Na využití různých aspektů hry, jako minioni v lese, kteří za vás mohou bojovat, tu také moc nedojde, protože sami tyto pomocníky nezískáte a vaši kolegové vás nechají klidně i umřít.
Jakmile se dostanete přes první bránu, je celkem jasné, že se tutoriál již blíží do svého závěru. Většinou se totiž i zbývající hrdinové zaměří na jeden průchod a snaží se probojovat zuby nehty. Soupeř absolutně nestíhá a vy si brzy dopřejete náležité vítězství.
Tímto již ale tutoriál končí a vy se můžete vrhnout na samotnou hru. Heroes of the Storm se ale jinak hraje velmi dobře. Jsme jen zvědaví, zda bude mít hra velký úspěch, hlavně pak u příznivců MOBA her, a jak si povede v progamingu.

Naposledy upravil/a Bellatrix 21.02.2014 v 21:18:00.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

CrazyMuffin 16.02.2014 21:41

AI spoluhráčů a protivníků je opravdu slabé, ale pokud dáte ALT-Click, kemp neutrálů vám pomohou zabít perfektně, stejně tak se umí i stáhnout, nebo soustředit útok na daného hrdinu/budovu.

Don Tettino 16.02.2014 01:18

Ja som osobne veľmi zvedavý hlavne na to, ako sa v praxi ujme nový systém levelovania celého teamu a buildovania talentov na rozdiel od kupovania itemov. Pokiaľ sa hráči levelujú samostatne, často dochádza k porovnávaniu a potom sa ľudia vedia rozhádať, ze niekto je lepší ako iný a podobne. Ved kto by to z iných hier nepoznal. Preto som naozaj zvedavy, či tento systém toto hádanie sa a flame medzi člemi teamu aspoň trochu eliminuje.

Nikilangelo 15.02.2014 21:41

Po hře mě příjemně překvapilo kouzlo hry, které provázelo všechny tři hry od Blizzard. Celkový vzhled je velmi podobný hře Starcraft, což není nic zvláštního, když Heroes běží na stejném enginu. Velice zábavné je zabírání pve objektů, které vám poté pomáhají v boji. Už aby vyšla beta.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet