Heroes Strategy - Tassadar

Použití schopností

- Psionic Storm se dá efektivně využít, pokud vás nepřátelé pronásledují. Použijte ji na místo, kterým musí projít. Tím je dismountnete.

- Plasma Shield se dá použít i na budovy. Je to efektivní způsob, jak bránit své věže proti bossovi nebo nepřátelskému náporu. Nezapomínejte, že tuto abilitu můžete použít i na váš core.

- Využívejte Oracle často. Pokud chcete týmově někoho přepadnout nebo projít nepřehledným terénem, často vám tato schopnost zachrání život.

- Oracle způsobí, že se Tassadar dismountne. Použijte tuto abilitu ještě před tím, než na svého mounta nasednete.

- Dimensional Shift používejte chytře. Pokud to máte do bezpečí daleko, zkuste v neviditelnosti kličkovat a někam se schovat. Nepřátelé tuší, že většina hráčů míří nejkratší cestou za hradby. Problém je, že tam nemusíte stihnout dojít.

- Nebojte se používat Force Wall. Ultimátní schopnost má velmi krátký cooldown. Dokáže zachránit nejen vás, ale také dorazit nepřátelský tým.

- Force Wall můžete položit i do nepřátelské brány, kterou pak nebudou schopni projít.

- Pokud si na sedmé úrovni zvolíte talent Khala’s Embrace, udržujte na svém týmu Plasma Shield pořád. Spoluhráči tak získají lifesteal a zvýší se jejich šance na přežití o několik set životů.

Silné stránky

- Tassadar je jeden z nejlepších solo lajnerů.

- Úžasný waveclear díky Psionic Storm.

- Se schopností Oracle funguje jakou counter pick na neviditelné hrdiny.

- I když se používá převážně jeden build, možností, jak Tassadara postavit, je mnoho.

- Správné položená Force Wall dokáže zachránit život celému týmu. Zároveň může sloužit k zamezení útěku nepřátel.

Slabé stránky

- V počáteční fázi hry trpí nedostatkem many.

- Oproti mnoha ostatním supportům mu chybí pořádný heal. Plasma Shield funguje na úplně jiném principu a je potřeba s tím počítat.

- Špatně položená Force Wall může způsobit wipe celého týmu.

Synergie

- Illidan: Plasma Shield má cooldown jen čtyři vteřiny. Do toho dává lifesteal díky talentu. Z Illidana, který se ze svých základních útoků léčí už sám, to činí ještě obávanějšího assassina.

- Kerrigan: Král a královna štítů. Kerrigan spoléhá na množství štítu, který nashromáždí díky své Trait. Tassadar jí v tom může velmi dobře pomáhat, a když k tomu přidáme již zmiňovaný lifesteal, nemá se Kerrigan čeho obávat.

- Greymane: Opět se budu opakovat. Plasma Shield a lifesteal. Pro Genna, kterému Blizzard ještě vylepšil základní útoky, je to velká výhra.

Counter pick

- Sylvanas: Oproti Tassadarovi má daleko lepší waveclear. Do toho dokáže zamezit budovám, aby střílely po minionech. Tassadar bude muset plýtvat daleko více many na odražení nepřátelských vln, kterou v early fázi nemá. Wailing Arrow zamezí Tassadarovi utéct z boje, což může být velká komplikace.

- E.T.C.: Mosh Pit je další schopnost, která zamezí Tassadarovi použít Dimensional Shift. Kohokoliv jiného E.T.C. chytne, Tassadar jej nebude schopný udržet při životě.

Aktuální pozice v metě

- Dříve nebyl Tassadar považován za schopného single supporta, takže se bral spíše do nějaké dvojice. Dnes jej můžeme vidět právě v kombinaci s nějakým autoattack hrdinou (zmíněný Illidan, Greymane, dále Raynor nebo Valla a další).

- Často se chodí jako pátý pick z toho důvodu, že counteruje několik výborných hrdinů, jako je například Zagara, která je velmi schopný solo lajner.

- Force Wall dokáže na profesionální scéně zcela zvrátit průběh celého zápasu, proto je tam poměrně hodně upřednostňována.

 

Solo Tassadar

Aktuálně nejpoužívanější build. I když se použije kompozice s Tassadarem a druhým supportem, hráči tohoto hrdiny volí stejně tento build, čímž umožní druhému support hráči použít nějaký alternativní build.

Level 1: Conjurer’s Pursuit je jednoznačná volba, protože chceme mít možnost v pozdějších fázích hry rozhazovat Plasma Shield na všechny naše spoluhráče na cooldown.

Level 4: Leeching Plasma je v této metě také velmi neocenitelným pomocníkem. Každý hrdina používá základní útoky. Uvažovat by se dalo ještě o Healing Ward (pokud nebudeme mít vyloženě nějakého melee assassina).

Level 7: Khala’s Embrace je dalším velmi důležitým talentem. Obzvláště pokud je Tassadar jediný support týmu.

Level 10: Archon byla dobrá volba někdy začátkem minulého roku. Síla Force Wall je vskutku unikátní. Její výhody jste si mohli přečíst mnohokrát.

Level 13: Jak bylo řečeno, Tassadar slouží hlavně jako podpora melee assassinům, kteří mohou být někde uprostřed nepřátelského týmu. V ten moment se z Tassadara může stát snadná oběť, pokud se bude chtít dostat na dosah svému spojenci. Prescience tento problém velmi dobře řeší.

Level 16: Další způsob, jak zůstat naživu. Díky Dimensional Warp nejen, že může Tassadar utéct poměrně daleko a vyhnout se tak gangu. Také si doplní spoustu svých vlastních životů a může se zaměřit na svoje spoluhráče.

Level 20: Vylepšovat Force Wall je poměrně velká zbytečnost. Rewind také není nutný, protože má Tassadar poměrně krátké cooldowny. Vezmeme tedy něco, co nám pomůže zachránit naše spoluhráče – další štít.

 

Archon

Tento build se na kompetitivní scéně nepoužívá. Nevyplatí se dokonce ani v Hero / Team league. Ale pro zájemce zde uvedu, jak by mohl vypadat damage Tassadar, kterého si můžete zahrát třeba v QM, pokud na to budete mít chuť.

Level 1: Psi-Infusion také může částečně řešit náš problém s manou. Každopádně se dá vzít i Conjurer’s Pursuit.

Level 4: Na této úrovni není žádný talent, který by pomáhal s damagem, tak můžeme vzít něco, co nám pomůže udržet se naživu.

Level 7: Static Charge nám zlepší damage.

Level 10: Chceme Archona, máme Archona.

Level 13: Slow nám může vyřešit talent na šestnácté úrovni. Současně s tím je v metě mnoho hrdinů, kteří nějaký slow mají, proto se opět můžeme starat o to, abychom vydrželi naživu.

Level 16: Second Strike se dá použít na pohybujícího se hrdinu. Psionic Storm se sice nesčítá, ale pokud se položí vedle sebe, poškození se zvýší. Plus můžeme zasáhnout více hrdinů. Doplníme si také více many, pokud jsme na první úrovni zvolili Psi-Infusion.

Level 20: Teď už je z našeho Archona poměrně silná zbraň.

 

 

 

 

Changelog

11. 3. 2016 – vytvořen (patch 16. 4 Xul)



Naposledy upravil/a Fredrik 25.03.2016 v 11:16:28.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet