Ohlédnutí za Heroes turnajem na Lancraftu

25.7. na Lancraftu odstartoval ve tři hodiny turnaj v naší oblíbené hře - Heroes of the Storm. Účást týmů byla trochu skromnější (Inside Games, eEriness a Black Lotus Gamers), ale to vůbec nesnižovalo kvalitu turnaje a hlavně hráči měli o co hrát! Díky společnosti luxusni-elektronika.cz se týmy mohly porvat o ceny v hodnotě 23 000,- Kč. Hráči vítězného týmu obdrželi bezdrátový reproduktor JBL Charge 2+ (recenze zde).

Většina hráčů se znala již z mistrovství ČR DXRacer Seat for Heroes, kde tehdy zvítězili Inside Games nad tehdejšími ENVi ESPORTS. Panovala přátelská atmosféra a až na menší zpoždění a technické problémy se streamem vše probíhalo podle představ.

Týmy a jejich ssestavy:

 Inside Games (Derenecko, Hydax, Xargonus, Thrae a keksik)
 eEriness (Diat, Nexos, r0xrite, Keynak a HanLee)
 Black Lotus Miners (Davsa, Mikichi, Rakelko, Sketa23 a Killjadein)

Rozlosování a výsledky skupiny:

Pozice Tým Body
#1 Inside Games 4
#2 eEriness 2
#3 Black Lotus Miners 0

#1 Inside Games 3:0 eEriness

#2 eEriness 3:1 Black Lotus Miners

#3 Black Lotus Miners 0:3 Inside Games

Hrálo se každý s každým a dva týmy s největším počtem bodů postoupili do finále.

Prvním zápasem byl souboj mezi Inside Games a eEriness. Aktuální mistři ČR IG si hladce poradili se svým soupeřem a zvítězili 3:0.

Druhý zápas se odehrál mezi eE a BLM. V týmu Black Lotus Miners figurují hráči Davsa a Mikichi, což jsou vícemistři ČR a čekalo se, že jejich tým dokáže eE porazit. Ale eEriness nevzdali svoji možnost probojovat se do finále a podařilo se jim vyhrát 3:1.

Třetí zápas přišel na řadu až později večer a odpočinutí Inside Games si poměrně jednoduše poradili s BLM. IG tak zase potvrzují svoji dominanci a ve finále budou považováni za favority.


Inside Games probírají taktiku a připravují se na další zápas.

Den druhý

Dopoledne probíhalo odpočinkově a týmy IG a BLM trénovaly na odpolední kvalifikaci Road to Blizzcon, jejíž evropské finále vyvrcholí v Praze! Black Lotus Miners vypadli již v prvním kole, ale IG se dokázali probojovat až do kola třetího, kde následně bohužel podlehli ruskému týmu Virtus.PRO. Snad se jim i ostatním českým týmům zadaří v příštím kole.

Finále

Finále Lancraftu 2015 poskytlo mnohým znalcům e-sportové scény Heroes of the Storm dlouho očekávaný zápas mezi týmy Inside Games a eEriness. Tým eEriness finále Seat for Heroes uteklo jen o vlásek, ale účast ve finále LC si již urvali pro sebe.

Samotný průběh finále byl bohužel dost jednostranný. Tým Inside Games absolutně dominoval na mapě Sky Temple hlavně díky výborně zahranému Zerathulovi ze strany Thraeho, který potrestal jakoukoli ovečku, která se odvážila oddělit se od svého stáda.

Obdobného průběhu jsme se dočkali i v druhé hře, kde tým IG minimalizoval chyby na minimum a na druhou stranu dokázal využít slabších chvilek oponenta.

Ve třetí hře se tým eE rozhodl prorotovat hráče mezi jejich hlavními pozicemi, kde tým IG zvolil velice netradiční team composite s Illidanem podporovaným dvěma supporty. Zprvu se zdálo, že tomuto picku chybí damage a synergie pro "rychlovýmaz" klíčových hráčů, ale mid a late game ukázalo sílu Inside Games picku skrze parádní endurance a dobrý control po celý průběh teamfightů.

Tým Inside Games tak zaslouženě obhájili své prvenství ze Seat for Heroes a odnesli si ceny v hodnotě 23 000,- Kč.


Inside Games v objetí po vítězném finále. (Zdroj: inside-games.cz)

Lancraft jsme si všichni naplno užili! I skrze to strašné horko to byla sranda a já osobně jsem si skvěle pokecal s ostatními starými kamarády z LoLka. Heroes turnaj byl skvěle vymyšlen, co se propagace týkalo, avšak organizačně tam bylo pár chybek. Nepředem oznámený banovací systém, ban nového hrdiny, přesto že se v předem oznámených pravidlech s tímto hrdinou počítalo. I tak se nám podařilo turnaj vyhrát a doufám, že na příští Heroes of the Storm akci se uvidíme s dalšími týmy.

Miloslav "Thrae" Poslední - kapitán Inside Games

 

Chtěl bych poděkovat všem členům HEROESfan.cz týmu, kteří byli na místě a pomáhali s organizací turnaje! Speciální poděkování patří herně SkillZone, která poskytla své počítače hráčům, jenž nezvládli na akci přívést své stroje.

Sponzoři turnaje:

 



Naposledy upravil/a Glea'ar 29.07.2015 v 10:26:28.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet