HGC 2017: Parametry chystané esportové League of Heroic

 
V první polovině roku 2016 dostala esportová scéna Heroes of the Storm několik nepříjemných ran. Scénu opustila řada kvalitních hráčů a hned několik velkých týmů, což se neblaze odrazilo zejména na regionech Severní Ameriky a Číny. Zároveň se esport této hry dlouhodobě potýká s poklesem sledovanosti a Blizzard tak musel přijít s nějakým řešením.
 
Blizzard výzvu přijal a v roce 2017 tak čeká esportovou scénu Heroes of the Storm řada velkých změn. Největší změny se týkají regionů Severní Ameriky, Evropy, Číny a Koreje. V těchto regionech budou vytvořeny online ligy jednotného formátu a hráči nejlepších osmi týmů každého ze zmíněných regionů obdrží smlouvy zaručující jim finanční kompenzaci. To by mělo do týmů přinést větší stabilitu. Pro fanoušky by měl nový formát přinést stabilitu v rozvrzích turnajů a zkvalitnění samotného vysílání jednotlivých akcí. Zároveň se fanoušci mohou těšit na více turnajů, kde spolu změří síly týmy z různých regionů. Nový systém Heroes Global Championship nabídne tři hlavní turnaje, včetně samotného finále. Do těchto turnajů vyústí lokální soupeření týmů ze zbylých regionů, kterých se změny dotknou nejméně.
 
Nejzajímavější změnou je však nově představený systém postupu a sestupu týmů. Amatérské týmy dostanou příležitost soupeřit mezi sebou v Blizzardem sponzorované otevřené lize. Za předpokladu, že uspějí v rámci série otevřených turnajů, které se budou konat v týdenních cyklech a budou finančně dotovány, dostanou týmy dvakrát ročně možnost utkat se s nejslabšími týmy HGC ligy a poprat se tak o jejich místo mezi elitou.
 
Motivace pro snahu vytvořit nové týmy by tak měl být dostatek. Kvalifikace do HGC lig startuje už v listopadu a v následujících týdnech se tak dočkáme dalších upřesňujících informací.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet