Zealots: Zápasy může rozhodovat i to, jestli má tým dobrý…

  Interview    Mopsio    Zealots   

english translation1wzfy3eloq_0ad6133fbe21a9c8c33636943674ac37f2e5a75a_1502451518_1698.png

Nedávno jsme měli možnost si promluvit s warriorem týmu Zealots Mopsiem, od kterého jsme zjistili jeho názory na nedávno vydaného hrdinu Garroshe. Informací k jeho týmu, Zealots je poskrovnu a proto, když už jsme jsme s ním mluvili, jsme jej poprosili zda by nám o nich neprozradil něco bližšího.

 

8gepvoosuu_3b56021dcbebda8607af98e02f988d6f250b2ebd_1502702391_1339.jpg

Tým Zealots

Fran "GranPkt" Núñez

Maksym "Mopsio" Szczypa

Vilhelm "POILK" Flennmark

Daniel "Shad" González

Matic "Zarmony" Mikec
 

 

V níže uvedeném spoileru, naleznete vysvětlivky pro některé použité anglické výrazy.

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Vzhledem k tomu, že jste celkem nový tým, je množství bližších informací o Zealots poměrně omezené. Vím, že jsi se připojil k týmu až později, ale mohl bys nám říct něco o pozadí týmu a jeho vytvoření?

Tým začal hrát s Atherem (pozn. Atheroangel, aktuálně hrající za Expert) na začátku první fáze Open Divison. Já jsem zkoušel hrát s pár hráči z Polska, ale nedopadlo to dobře a ve stejnou chvíli dostal Atheroangel nabídku od týmu Expert, takže jsem se rozhodl dát tomu šanci na dva poslední Open Divison turnaje.

Přestože spolu hrajete jen něco přes půl roku, většina členů týmu nejsou na Competetive scéně žádnými nováčky. Zarmony byl členem původních Dignitas, GranPkt proslulé "Spanish Armada" (Liquid), Shad hrající za Fnatic i Dignitas a ty, který jsi hrál za velké množství dobrých týmů. Jediný, o kom by se dalo prohlásit, že je možná trochu nezkušený je POILK. Museli jste na něj v některých ohledech brát ohled? Jak zapadl do týmu plného veteránů?

Mam zkušenosti se zapracováním nových talentů do týmu, vždyť jsem to byl já kdo vybral Zaeliu do týmu CC v 2016. Trvalo by dlouho vysvětlit, jak fungují základy Competetive hraní, ale jak Zaelia tak POILK jsou neskutečně talentovaní a mají, co je potřeba, aby se dostali do top týmů (a Zaelia už hraje za Dignitas!). Není to jednoduché, ale v budoucnu se to vrátí, takže bys to klidně mohl nazvat "budoucí investicí".

Všechny týmy v HGC mají díky Blizzardu garantovaný příjem. Jak tohle, vzhledem k tomu, že nejste závislí na vyhrání turnaje, změnilo náladu v týmu?

Myslím, že příjem z HGC dodává mnoha týmům stabilitu, protože dříve bylo těžké se uživit pouze z LAN turnajů. Dává nám motivaci se snažit vyhrát každý zápas v HGC. Myslím, že každý se snaží zlepšit a že když na to přijde, dokážeme zabrat.

Takže jsi se teď, když měl tým možnost se stabilizovat, nesetkal s žádnou změnou v chování nebo přístupu k tréninkům a zápasům? Ani v dobrém smyslu, že nejste pod tlakem uhrát vždy dobrý výsledek?

Už v Open Division jsme trénovali stejně jako týmy v HGC, takže 6 hodin hraní Scrims a Hero League každý den je velice důležité. Necítíme moc tlaku při hraní soutěžních zápasů, protože každý hráč našeho týmu má zkušenosti jak s Online tak Offline turnaji. Bereme trénink velice vážně, protože si myslíme, že to je jediný způsob jak se zlepšit.

Aktuálně jste v HGC na 6.místě (skóre 3-4) a na 2.-5. místě jsou čtyři týmy se skóre 4-3. Je poněkud neobvyklé, aby byl nějaký region takto vyrovnaný. Jak to bude vypadat na konci sezóny a na jakém místě si myslíš, že skončíte vy?

Je opravdu nemožné teď odhadnout vývoj EU scény protože všechny týmy jsou na tom tak (až na Fnatic samozřejmě), že zápas může rozhodnout i to, jestli má tým dobrý nebo špatný den. Raději bych neodhadoval, ale samozřejmě, že doufáme, že se kvalifikuje na Blizzcon, stejně jako ostatní týmy!

Občas hrajete poněkud nekonzistentně. Jeden týden prohrajete 3-0 s Dignitas, další porazíte Liquid 3-1 a další den prohrajete s Tricked esport 3-1. Co můžete udělat, abyste měli konzistentní výkon a výsledky? Nebo si myslíš, že se to děje, protože (jak už jsi řekl) je region tak vyrovnaný a každý může porazit každého?

Jsme považováni za jeden z nejvíce nekonzistentních týmů v HGC Europe, ale nevíme proč. Osobně si myslím, že to je kvůli osobním chybám a sebevědomí, obzvlášť proti Dignitas a Tricked. Ale jak už jsem říkal, region je tak vyrovnaný, že i mít dobrý nebo špatný den, hodně ovlivňuje výsledky. Snažíme se pracovat na naší konzistenci a myslím, že je důležité nám dát ještě trochu času. Ale uvidíme v budoucích hrách!

Společně s Dignitas a Expert jste na prvním místě v počtu nejvíce hraných hrdinů (35). Myslíš si, že by vaší konzistenci pomohlo, kdybyste hráli menší množství Comps?

Nemyslím si, že je naším problémem Draft a Comps, které hrajeme. Vždy se snažím najít problémy ve hře, koordinaci a komunikaci. Pokud prohrajeme kvůli špatnému Draftu, tak to víme, ale pokud to funguje ve Scrims, tak by to mělo fungovat i na turnajích.

Mnoho týmů má v dnešní době trenéry a analitiky, aby se hráči mohli soustředit jen na hraní. Máte také někoho, kdo vám pomáhá?

Od začátku této fáze jsou trenéři více populární a myslím si, že je potřeba ho mít. Osobně nemáme trenéra, který nám pomáhá ohledně hraní, ale máme někoho, kdo se stará, abychom zůstali motivovaní a stále hladoví po vítězství. Má ale v týmu také další věci na starosti.

Dva supporti a globální Meta vyhovuje Fnatic. Dignitas, díky Menemu, vynikají v mage Meta. Jaká Meta vyhovuje vašemu týmu a v čem spočívá její síla?

Myslím, že nám vyhovuje Hard engage meta, ve které fungují Comps zaměřené na týmové boje. Máme také pro HGC připravené Pocket picks, ale o těch nemohu mluvit, dokud je neukážeme.

Na to se velice těším. Nedávno jsem na redditu a twitteru viděl chválu výkonů Zealots a prosby organizacím, které by mohly mít zájem vstoupit na HotS scénu, aby si vybraly vás. Měli jste doposud nějaké štěstí s hledáním organizace?

Bohužel neměli, protože vypadá, že žádná nemá zájem na angažování HotS HGC týmu. Snažili jsme se zaslat potencionálním organizacím zprávu a nějaké představení (amatérskou prezentaci týmu). Jsme otevření všem návrhům a doufám, že Cheering program nám pomůže, ale to teprve uvidíme.

Jaký je nejlepší způsob pro potencionální organizaci nebo kohokoli, kdo by vás rád podpořil, jak vás kontaktovat?

Myslím, že nejlepší pro kohokoli, je zaslat nám soukromou zprávu na Twitteru nebo email na TeamZealotHotS@gmail.com . Odpovídáme velice rychle, takže by nemělo trvat dlouho, než obdržíte odpověď.

Děkujeme ti za poskytnutý rozhovor, nějaká poslední slova, poděkování?

Děkuji svým i Zealots fanouškům a stále hledáme organizaci! Fanděte nám v HGC!

 

Doufáme, že se Vám naše rozhovory líbí! V brzké době se můžete tešit na další, například s Kaelarisem. S kým byste chtěli vidět rozhovor příště? Napište nám na Facebook, Twitter a nebo do komentářů pod článek.


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet