Představení reprezentanta - Thrae, Zeratul se vrací do Nexu

  nexus games    reprezentace    thrae   

Miloslav "Thrae" Poslední před pár dny ještě zkoušel vyhrát MČR v League of Legends a dnes se již chystá na reprezentaci České republiky v Nexus Games. Thrae býval kapitánem jednoho z nejúspěšnějších týmu naší scény všech dob - Inside Games. Do Nexu se vrátil až po představení tohoto turnaje a za pár dní a desítek her se prodral do TOP5 hráčů České republiky. Můžete ho sledovat na facebooku nebo na twitch.tv.

 

Ahoj Thrae, za svého aktivního působení ve hře - převážně kolem roku 2015, jsi se pravidelně objevoval v žebříčku TOP100 nejlepších hráčů Evropy. Jaký jsi měl recept, že ses držel na takovém úctyhodném umístění dlouhou dobu?

Pro mě je recept na climb to, že mě baví vyhrávat. A pokud chci vyhrávat, tak se musím zlepšovat, takže to jde samo. Další důležitá věc je hrát to, co mi vyhovuje, ale zároveň respektovat metu a snažit se hrát hrdiny s dobrou synergií (= hrdina s ním tvořil výbornou dvojici díky např. návaznosti abilit - pozn. redakce). Za mě to byly DuoQ (hlášení se do hry ve dvou - pozn. redakce) dvojice jako Arthas + Kerrigan s double Envenom, Illidan + Rehgar - Rehgar dokázal s dobrým micrem (micromanagement = schopnost ovládat konkrétního hrdinu, používat za něj správně ability a speciální pohyby - pozn. redakce) dokázal běhat "přes půl obrazovky" za Illidanem (příklad: youtube.com ), Muradin/ Diablo + Tyrande a taky výběr Zeratula, když byl Kael'thas instant first pick (= hrdina, který se bez rozmýšlení pickuje/banuje na prvním mistě - pozn. redakce) - Zera s ním měl dobrou synergii a zároveň ho težce counteroval (= hrdina byl proti němu extrémně silný - pozn. redakce).

rgcvnildnx_21f3051f86547df5f1e7b6f79b35b0c8a407a58e_1510501850_3673.jpg

 

Do Heroes of the Storm se vracíš a zase ho opouštíš. Jen za tento rok jsi se vrátil dvakrát. Poprvé s releasem Heroes 2.0 a znovuspuštěním turnajů pro českou a slovenskou komunitu, poté jsi přestal aktivně hrát a po pár týdnech ses zase vrátil zpátky, po zveřejnění informace, že se plánuje amatérský, národní turnaj. Proč se v Nexu nezdržíš delší dobu?

Můj minulej comeback do HotS byl docela dobrá shoda náhod, dostal jsem kick z top3czsk LoL teamu těsně na začátku sezóny - nemohl jsem přestoupit jinam, protože byly už hotový rostery do hlavní ligy a nějak jsem nevěděl, co hrát, pak se představilo 2.0 a já dal for fun mastera + jsem si se starým IG zahrál proti Rozmexovo teamu (dostali jsme strašnej rekt haha), po měsíci mi začaly chodit pozvánky na nějaký LoL lanky a vrátil jsem se k LoLku. Potom, co jsem se dozvěděl o Nexus games (díky Izi) jsem neváhal a šel to vygrindit, věděl jsem, že to v pohodě dám, což je vlastně i důvod proč nemám potřebu se v HotS scéně zdržovat, české turnaje nejsou, na top EU scénu nemám a můj micro skill, co si udržuju v LoLku + starý macro (= macromanagement - znalosti hry v globálnějším měřítku, jako například znalost map, strategie při pushování, pohybu po linkách atp. - pozn. redakce) zkušenosti mi stačí na to, abych za týden dal top5 cz rating.

 

Po již zmíněném zveřejnění, že Blizzard vybere pět nejlepších hráčů naší země, aby nás reprezentovali, sis dal jasný cíl - dostat se do reprezentace. Smekám klobouk před takovýmhle výkonem. Jak pro tebe bylo náročné dostat se do aktuální mety a zakončit svůj comeback vysoko v master žebříčku? Sledoval jsi profesionální scénu i když jsi aktivně nehrál?

Díky. Dostat se do top5 pro mě, po tom co jsem se naučil co dělají noví hrdinové, skillově nebyl vůbec problém. Za to moje psychika dostávala docela dost zabrat. V podmínkách Nexus Games bylo, že nesmím být toxic a držet se vůči některým lidem v HL byla výzva (zdravím Glogana). Dokonce jsem dostal i dvoudenní silence, který mi Blizzard support omluvil, jelikož jsem doopravdy nepsal nic kromě draftu/macra (komentování macro hry - pozn. redakce).

5l06o3xfj0_1c471922199d76bb55996ae999215516ca4f5be1_1510501848_444.jpg

Nejvíce hraješ za warriory a supporty, proč právě tyto dvě odlišné role?

Tankové/lane bruiseři jako Sonya nebo Leoš (Leoric - pozn. redakce) jsou moje main role. Ohledně supportění, jednim z mých pravidel v master/ grandmaster elu je - pokud v teamu nemám support maina a mám tank maina, tak chci hrát support, jelikož to zahraju decent (líp než můj lastpick, který by byl offrole) a tím pádem mám větší pravděpodobnost na výhru. Stejně tak nutím můj team jít double support, když chytnem nějakýho insane carry hráče jako Meneho, Crise, atp. Hráči, jako oni jsou na carry roli tak efektivní, že double support má potom hrozně velkou value = easy win a taky se na to krásně dívá.

 

V Inside Games, kde jsi působil jako kapitán, jsi byl shotcallerem týmu (člověk, který organizuje a řídí tým v klíčových situacích). Budeš chtít podobnou pozici i v české reprezentaci? Nebo to přenecháš zkušenějším spoluhráčům, kteří jsou více v obraze?

Shotcallerem teamu je rozhodně Rozmex, ze všech Čechů týhle hře rozumí nejvíc a plést se mu do toho by bylo zbytečný. Vzhledem k tomu, že většinou hraju main tanka, calluju jenom basic věci jako cooldowny spellů a jak hodlám zahrát moje cooldowny ve fightu, případně calluju focus ve fightech, kde Rozmex není nebo mu předávám info tak, aby mohl dělat správná rozhodnutí.

 

Jak moc sleduješ profesionální scénu? Je nějaký tým a jednotlivec, od kterých se učíš?

Koukal jsem se na pár her finále Blizzconu, jinak HGC a tak moc neřeším. Můj oblíbený profesionální hráč je Mene, přijde mi funny a sympatickej a zároveň hraje fakt dobře.

 

Vynikáš i v další MOBA hře - League of Legends, kde často bojuješ o titul Mistra České republiky a účastníš se dalších prestižních domácích turnajů. Musím se proto zeptat: Heroes of the Storm, nebo League of Legends?

Hmm to je hodně obecná otázka. Pokud bych obě hry hodnotil objektivně, tak je to LoL > HotS, bez diskuze. Práce, co Riot odvedl se začínajícím LoLkem, je oproti začátkům HotSka nesrovnatelná. Stejně jako jeho čísla. Avšak, kdybych si měl vybrat jestli mám hrát MČR v LoLku, nebo HotSku, určitě bych hrál HotSko. Baví mě mnohem víc než LoLko. Bohužel HotSku chybí česká scéna a na to, abych mohl hrát efektivně EU scénu nemám čas/ jsem moc špatnej.

3steqxpivj_1c471922199d76bb55996ae999215516ca4f5be1_1510501848_4177.jpg

 

Pár vět nakonec? Co bys chtěl vzkázat čtenářům a fanouškům?

Určitě nám přijďte fandit, hrajeme ve středu s Polskem (start v 18:00) , v pátek se Španělskem (start v 19:30) a v neděli s Holandskem (start v 18:30). Máme snad tu nejtěžší skupinu, ale budem se snažit to zahrát co nejlépe. Jo a taky mi hoďte like na fanpage, postuju tam libový memes a samozřejmě taky sdílím občasný streamy - facebook.com/nephthrae.

 


Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet